Derbinin galibi Fenerbahçe

Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenen Fenerbahçe puanını 55'e yükselterek averajla 2. sıraya yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'in derbi mücadelesinde ezeli rakibi Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenen Fenerbahçe, puanını 55'e yükselterek averajla 2. sıraya yükseldi.

Turkcell Süper Lig'de ikinci yarının başında üst üste aldığı kötü sonuçlarla büyük bir düşüş yaşayan sarı-lacivertli ekip, puan cetvelinde geriye düştüğü haftaların ardından, derbi mücadelesiyle lider Bursaspor'un ardından 2. sıraya çıktı.

Ligde bundan önceki son 3 deplasman mücadelesinde kazanamayan Fenerbahçe, Galatasaray karşısında deplasmanlardaki kötü gidişine de son verdi.

21. haftada Manisaspor deplasmanından 2-2 beraberlik alan sarı-lacivertliler, 23. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilip, 25. haftada Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalmıştı.

Ezeli rakibi Galatasaray'ı sezonun ilk yarısında Kadıköy'de 3-1 yenen Fenerbahçe, Ali Sami Yen'deki rövanşta da sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Fenerbahçe son 5 resmi maçında gol yemedi

Sezonun ikinci yarısında kötü gittiği dönemlerde savunmasında büyük zafiyet yaşayarak kalesinde oldukça fazla gol gören Fenerbahçe, son 5 resmi maçında kalesini gole kapattı.

Ligin 24. haftasında Antalyaspor'u 1-0 yenip, 25. haftada Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, 26. hafta mücadelesinde Gaziantepspor karşısında 1-0 kazanıp, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında da Manisaspor'u 2-0 mağlup etmişti.

Selçuk'un Galatasaray'a 2. golü

Derbi maçta Fenerbahçe'nin Galatasaray'a ilk golünü atan Selçuk, ezeli rakiplerine karşı ikinci kez gol sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertli futbolcu, Galatasaray'ı geçen sezon Kadıköy'de 4-1 yendikleri maçta da sarı-kırmızılı fileleri havalandırmıştı.

Selçuk bu sezon aynı zamanda sarı-lacivertli formayla ligde ilk golüne imza atmış oldu.

Galatasaray evinde ilk kez yenildi

Galatasaray, bu sezon Ali Sami Yen Stadı'nda ligde ilk kez yenilgi aldı.

Sarı-kırmızılılar, ligde Fenerbahçe maçına gelene kadar iç sahada oynadığı 12 lig maçında 9 galibiyet ve 3 beraberlik almıştı.

Caner ve Baros cezalı duruma düştü

Galatasaray'da, derbi maçta sarı kart gören Caner ve Baros, cezalı duruma düştü.

Bu sezon 4. sarı kartlarını gören iki oyuncu, Galatasaray'ın gelecek hafta Sivasspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Daum: Bu maçı hak ettik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, hafta içinde Manisaspor ile kupa maçı yaptıklarını hatırlatarak, ''Bu hafta iki maçımız vardı, ancak tüm hafta boyunca bu maç için hazırlandık. Bu maçla ilgili takıma birçok bilgi verdik. Bu maçı gördükten sonra gerçekten takım verdiğimiz taktiğe göre iyi oynadı ve bu maçı hak ettik'' dedi.

Rijkaard: Franco'ya yüklenmemek lazım

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, ''Bu mağlubiyet sonrası yapılabilecek en kolay şey, bir kişiyi suçlamak. Biz takım olarak maçı kaybettik'' derken, ''Franco'ya yüklenmemek lazım. Çok ciddi iki pozisyonumuz da var ama değerlendiremedik. Kalecilik çok zor bir iş'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın girdiği pozisyonlardan birini dahi gole çevirmesi halinde, şu an farklı şeylerin konuşuluyor olacağını ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, ''Maçın kalitesini veya futbolcuların kalitesini konuşabiliriz. Ben takımımın iyi mücadele ettiğini düşünüyorum. Çok ciddi pozisyonlar bulduk. Biri gol olsaydı, bunları konuşuyor olmayacaktık. Takımımda konsantrasyon açısından problem olduğunu düşünmüyorum'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir