Derbinin galibi Fenerbahçe

Sarı - Lacivertliler, maç fazlasıyla ligin lideri.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Beşiktaş'ı İnönü'de Alex'in 3 ve Necip'in kendi kalesine attığı 1 golle 4-2 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

5. dakikada Alex'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde iyi yükselen Selçuk kaleci Rüştü'den önce meşin yuvarlağa müdahale etmek isterken, Necip'in omzuna çarpan meşin yuvarlak filelere gitti ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

13. dakikada Guti'nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Quaresma, önünü açtığı anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

17. dakikada sağdan topla iyi giden Dia, ceza alanına sol çaprazdan girdiği anda sert vurdu, ancak kaleci Rüştü meşin yuvarlağı yumruklarıyla uzaklaştırdı.

24. dakikada Alex'in ara pasıyla ceza alanı içinde Ferrari'den önce topla buluşan Dia, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda bekletmeden sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü, Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

36. dakikada Simao'nun ceza alanı önünden yerden sert şutunda, kaleci Volkan son anda uzanarak iki hamlede topu kontrol etti.

44. dakikada kendi yarı alanından Guti'nin pasıyla hızlı çıkan Beşiktaş, beraberlik golünü buldu. İspanyol yıldızın pasında topla buluşan Simao, kanatta Ekrem'i gördü. Bu futbolcu, Andre Santos'u geçtikten sonra güzel ve sert vurdu. Kaleci Volkan'ın uzanamayacağı şekilde doksan tabir edilen yerden meşin yuvarlak filelere gidince siyah-beyazlı takım Ekrem'in golüyle 1-1'lik beraberliği sağladı.

Alex hat-trick yaptı

         

49. dakikada Beşiktaş sol çaprazda serbest vuruş kazandı. Simao'nun vuruşunda savunmadan seken topu ceza alanı içinde yakalayan İbrahim Toraman, sert bir vuruşla filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

60. dakikada İbrahim Toraman'ın kendi yarı alanından pasında orta sahada topla buluşan Almeida iyi dönerek iki savunma oyuncusunu oyundan düşürdü. Portekizli oyuncu, ceza alanına girdiği anda kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Ancak bu oyuncu kötü bir vuruş yapınca Volkan topa sahip oldu.

63. dakikada Fenerbahçe atağında ceza alanı içinde Ferrari'nin müdahalesiyle Lugano yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır, Ferrari'yi rakibine dirsek attığı gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışına gönderirken penaltı noktasını gösterdi.

65. dakikada Alex, penaltıyı gole çevirerek eşitliği sağladı: 2-2

72. Dia'nın ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Alex, meşin yuvarlağı kafayla filelere atarak takımını 3-2 öne geçirdi.

75. dakikada Niang'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Alex, kaleci Rüştü'yü de geçerek son çizgide topu boş kaleye attı ve farkı 2'ye çıkardı: 4-2.

   

Ferrari'ye ceza gelecek

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, 4-1 kaybettikleri Dinamo Kiev maçının kadrosunda değişiklikler yaparak takımını Fenerbahçe karşısına çıkardı.

Yediği goller nedeniyle Dinamo Kiev maçında protestolara maruz kalan kaleci Hakan Arkan'ı yedek soyunduran Alman teknik adam, yerine Rüştü Reçber'e şans tanıdı.

Savunmanın göbeğinde Sivok'u kesip İbrahim Toraman ile Ferrari'ye bu bölgede görev veren Schuster, ön liberoda ise Aurelio'yu yedek soyundurup genç Necip'i, Ernst ile birlikte oynattı. Forvette Bobo'nun yerine Almeida oynarken, statü gereği UEFA Avrupa Ligi maçında forma giyemeyen Simao, Fenerbahçe derbisinde takımdaki yerini aldı.

-Bernd Schuster, Dinamo Kiev maçında ilk 11'de oynattığı Bobo ve Sivok'u, Fenerbahçe derbisinde yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya almadı.

-Maç öncesi takım kadroları ve teknik direktörlerin anons edilmesi sırasında siyah-beyazlı taraftarlar Bernd Schuster'e tepki gösterdi.

-Devre arasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar arasında tartışma yaşandığı öğrenildi.

-Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, farklı kazanabilecekleri maçta Ferrari'nin hatasında dolayı Fenerbahçe'ye 4-2 yenildiklerini belirterek, İtalyan oyuncunun hareketinin cezasız kalmayacağını söyledi.

Şampiyonluk umudu arttı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, derbi maçta Beşiktaş karşısında aldıkları galibiyetin şampiyonluk yarışında umutlarını artırdığını söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren ve soruları yanıtlayan Kocaman, Dinamo Kiev karşısında aldığı mağlubiyetin ardından Beşiktaş için kurtuluş maçı olarak görünen derbiye bu duyguların damgasını vurduğunu ifade etti.

Son haftalarda olduğu gibi yüksek bir tempoyla maça başladıklarını anlatan Kocaman, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

''Beşiktaş yüksek tempoyla başlayıp öne geçti. Kabus gibiydi bizim için. Bizim adımıza dönüm noktası, Almeida'nın pozisyonunda Volkan'ın kurtardığı toptu. Penaltı ve kırmızı kart ve sonra tamamen bizim kontrolümüzde geçen bir maç oldu. Çok zor geçen bir maçı, sonu itibariyle çok kolay şekilde kazandık. Böyle bir maçtan, çok güçlü bir rakipten 3 puanla dönmek şampiyonluk yolundaki umutlarımızı, düşüncelerimizi artırdı."

Beşiktaş, 'ciddi kararlar' alacak

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Fenerbahçe derbisi sonrası düzenlediği basın toplantısında, hareketli bir maç oynadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim bugün galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Çok şey yaptık, çalıştık ama sonuçta bu bir derbi maçıydı ve kaybettik.''

Bir basın mensubunun pozisyonu anlatması ve Ferrari'nin, Lugano'ya dirsek vurduğunu belirtmesi üzerine Schuster, ''Pozisyonu görmediğim için bir şey diyemeyeceğim. Lugano'nun orada olduğunu söylüyorsunuz, eğer Lugano varsa orada çok ciddi bir provokasyon vardır'' dedi.

Schuster, bundan sonraki planlarına ilişkin ise ''Yarın oturup çok ciddi kararlar alınması gerektiğini söyleyebiliriz. Ligde liderden uzağız. Avrupa Kupası'nda mağlubiyet nedeniyle tur çok zor durumda. Türkiye Kupası var elimizde. Ancak önümüzdeki günlerde, gelecekteki planlarla ilgili, hiç olmadığı kadar çok ciddi kararlar alacağız'' diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir