Deri sektörü, ihracatta rekor bekliyor

Sektör yılı 1,5 milyar dolarla kapatarak, son 3-4 yılın en yüksek rakamına ulaşmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Deri ve deri mamulleri ihracatı, 2010'da, son 4-5 yılın en yüksek ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyor.
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Ramazan Hazar, 2009'u 1,1 milyar dolarlık, 2008'i 1,3 milyar dolarlık ihracatta kapattıklarını hatırlatarak, deri ve deri mamulleri ihracatında, yılın ilk 8 ayında geçen yıla göre yüzde 19,4 artış olduğunu belirtti.
Hazar, "Şu anda 8 ayda deride yakaladığımız rakam, 777,5 milyon dolar. Son 3 ayda da atak bekleniyor. Yılı 1,5 milyar dolarla kapatarak, son 3-4 yılın en yüksek rakamına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
Avrupa ülkelerinden olan müşterilerinin taleplerinde yüzde 20-30 arasında artış gözlediklerini ifade eden Hazar, artan talebin, firmaların Çin'den aldıkların ürünlerden memnun olmamasından kaynaklanabileceğine işaret etti.
Hazar, bu ülkeler arasında Almanya'nın neredeyse "ilk" sırada gelme nedenini, "Almanya, bizden alıyor, kendi markasıyla dünyaya satıyor. Şu an dünyadaki en çok üst deri giyim ihraç eden ülke durumunda. Koleksiyonu bizden alıyorlar, daha sonra fuarlara katılıyorlar. Katıldıkları fuarlardan aldıkları siparişleri, Türkiye gibi ülkelere yaptırıp satıyorlar" şeklinde açıkladı.
Bu konularda ilginizi çekebilir