Deri sektöründe çeyrek asır sonra kan değişimi

Türkiye Deri Sanayicileri Derneği'nin yeni başkanı Erdal Matraş oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Deri Sanayicileri Derneği (TDSD) Olağan Genel Kurulunda başkanlığa, Erdal Matraş seçildi.

TDSD tarafından yapılan açıklamada, derneğin Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkezinde yapılan Olağan Genel Kurulunda Erdal Matraş'ın, deri sektörünün yoğunlaştığı İstanbul, Gerede, Çorlu, Bursa ve Ege'deki tüm deri bölgelerinin yöneticilerinin katılımıyla oluşturduğu liste ile seçime gidildiği belirtildi.

Genel kurulda Erdal Matraş başkanlığa seçilirken, yeni Yönetim Kurulu da Osman Güneş, Güven Karaca, Bülent Hazer, Semih Kuloğlu, Burak Uyguner, S. Ahmet Cevahircioğlu, Aziz Demirkakan, Selahattin Gürcan, Erdal Birdal ve Eyüp Sevimli'den oluştu.

Açıklamaya göre Erdal Matraş, genel kurulda yaptığı teşekkür konuşmasında, Turgut Koşar'ın vefatına kadar süren 23 yıllık kesintisiz başkanlık döneminin ardından Osman Güneş'in bu görevi 2 yıllığına vekaleten üstlendiğini anımsatarak, 25 yıl sonra ilk kez bir genel kurulda yeni başkan seçildiğine işaret etti.

500 yıllık geçmişe sahip Türk deri sektörünün sorunlarının çözümü için Türk deri sanayisinin tamamını kapsayan bir liste ile görev aldıklarını vurgulayan Matraş, şöyle devam etti:

"Türkiye genelinde on binlerce kişiyi istihdam eden, 1,2 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Türk deri sektörünün yaşadığı sıkıntıların çözümü için çalışacağız. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine baktığımızda geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 28'lik ihracat artışı yakalayan sektörümüzün son 12 ayda ise yaklaşık yüzde 10'luk ihracat kaybı yaşadığını görüyoruz.

Öncelikle rekabetçi global piyasalarda hak ettiğimiz noktaya ulaşabilmek için sektörümüzü bağlayan yasal reformların bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Yasal zeminin oluşmasıyla birlikte daha çok üretimin, istihdamın ve ihracatın kapısı açılmış olacak. Bunun yanı sıra yurt içinden başlayarak tüm piyasalarda daha etkin olmamızı sağlayacak projelerimizi yaşama geçireceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir