Deutsche Bank Aktiengesellschaft menkul kıymet ihracı için başvurdu

Deutsche Bank Aktiengesellschaft Londra Şubesi 1,5 milyar liralık menkul kıymet ihracı için SPK'ya başvurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Deutsche Bank Aktiengesellschaft Londra Şubesi 1,5 milyar liralık aracı kuruluş varantı menkul kıymet ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
SPK'nın haftalık bültenine göre, Deutsche Bank Aktiengesellschaft Londra Şubesi 1,5 milyar liralık aracı kuruluş varantı menkul kıymet ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
Latek Lojistik Ticaret A.Ş halka açılma yoluyla 8 milyon lira bedelli, TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş de halka açılma yoluyla 50 milyon lira bedelli menkul kıymet ihracı için Kurula başvurdu.
Aktif Yatırım Bankası A.Ş ise 100 milyon lira bedelli banka bonosu ihracı için Kurula başvurdu.
Kayıtlı sermaye ve tavan yükseltme
Kurula, 4 kuruluş da kayıtlı sermaye sistemine geçmek ve tavan yükseltmek için başvuruda bulundu. 
Buna göre, Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş 30 milyon liralık ödenmiş sermayesini 50 milyon liraya, Aksa Enerji Üretim A.Ş 550 milyon liralık ödenmiş sermayesini 1 milyar liraya, Mango Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş 6 milyon 600 bin liralık ödenmiş sermayesini 100 milyon liraya çıkartmak ve halka açılma yoluyla kayıtlı sermaye sistemine geçmek için başvurdu.
Öte yandan, Vakıf Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin daha önce yayınlanan başvurusunda belirtilen 10 milyon liralık sermaye tavanı kurulca başvuru üzerinde yapılan değişiklikle 18 milyon olarak belirlendi.
Böylelikle, Vakıf Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş 2 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanını 18 milyon liraya yükseltilmiş haliyle Kurula başvurdu.
Bu konularda ilginizi çekebilir