Dev inşaat yatırımıyla 5 bin kişi istihdam edecek

Egeyapı Group, Batışehir Projesi'nde, 700 milyon liralık dev inşaat yatırımıyla 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Batışehir'de birinci etap konutlarının yüzde 70'ini tanıtımından önce satan Egeyapı Group, ikinci etap satışlarına yoğun ilgi üzerine planlanan tarihten 6 ay önce başladı.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Egeyapı Group ve diğer bir TOKİ iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat A.Ş'nin (EPP)işbirliğiyle E-5 ve TEM Otoyolu'nun kesiştiği bölgede, 700 milyon liralık yatırımla 818 bin metrekarelik inşaat alanında hayata geçecek Batışehir'de, ikinci etap 903 konuttan oluşuyor.

İlk etaptaki 1.020 konutun yüzde 70'i 2 ayda satılan proje, 2013 yılının Ağustos ayında teslim edilecek ilk etabın ardından 2014 yılında tamamlanmış olacak.

Karma inşaat projesi Batışehir'de 1+0 daireler 141 bin TL, 1+1 daireler 174 bin TL, 2+1 daireler 263 bin TL, 3+1 daireler 377 bin TL ve 4+1 daireler 589 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, düzenlenen basın toplantısında, Batışehir'in toplam inşaat alanı ile sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da "en büyük" inşaat projelerinden biri olduğunu, inşaat sektörünün hareketli olduğu sonbahar döneminde, projenin satışta yaz ayında olduğu gibi liderliği alacağına emin olduğunu belirtti.

Batışehir projesi içinde 3.123 adet konut ve rezidansı, bir şehir otelini, ofis bloklarını, açık alışveriş caddelerini, özel eğitim kompleksini, sosyal kulüp binasını ve 100 bin metrekare yeşil alanı barındırdığını anlatan Kabadayı, "Satışa sunmuş olduğumuz konutlar stüdyo dairelerden 4,5+1'e kadar farklı daire tiplerinden oluşmakta ve fiyatlarımız 141 bin liradan başlamaktadır. Tanıtım dönemine özel 3 farklı ödeme seçeneğiyle yatırımcımızın karşısına çıkmaktayız. Bu seçeneklerden birincisinde yüzde 1 ön ödeme yapan müşterimiz, peşinatın kalan yüzde 24'lük kısmını vade farksız olarak Haziran 2013'e öteleyebilecek ve diğer yüzde 75'lik kısmını ise 120 aya kadar taksitlendirme imkanına sahip olacak" dedi.

İkinci seçenekte yüzde 30 peşinat ödemesi yapan müşterinin toplam tutarın yüzde 20'lik kısmını yine vade farksız olarak Aralık 2012'ye öteleyebileceğini, kalan yüzde 50'lik kısmı için ise yüzde 0,79 vade farkı ile 36 aya kadar firma kredisiyle ödeyebileceklerini ifade eden Kabadayı, üçüncü seçenekte ise daire tutarının yüzde 50'sini peşin olarak ödeyen müşterilerin geriye kalan yüzde 50'lik tutarı 24 aya kadar sıfır faiz seçeneğini ile ödeyebileceklerini kaydetti.

Kabadayı, "Batışehir Projesi de, 700 milyon liralık dev inşaat yatırımı ve 5.000 kişiye sağlayacağı istihdam ile ekonomimize güç katacaktır" dedi.

Soruları da yanıtlayan Kabadayı, bölgede metrekare fiyatlarının 4 bin liraya oturduğunu söyledi.

Satışlar 2010'a göre daha iyi

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da bu yıl 2011 sonuna kadar geçmişte yaptıkları işlere ve satışlara ilave 9 ayrı projede satışa çıktıklarını, bu projelerin İstanbul'da bulunduğunu belirtti.

Kurum, "Bu projeler Ataşehir Uluslararası Finans Merkezi, Tuzla, Şişli, Ayazağa, Maslak, Halkalı, Bahçeşehir ve Ispartakule'de ve toplam 1,3 milyon metrekare inşaat alanına sahip... Bu 9 projenin toplam satış geliri 6.55 milyar lira. Emlak Konut'a taahhüt edilen minimum tutar ise 2.55 milyar lira. Bu yıl, 9 projeden yüzde 30-70 satış gerçekleştiği zaman, yaklaşık 1 milyar liranın üzerinde ilave gelir de elde etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Mütekabiliyet yasasıyla ilgili çalışmaların ilgili Bakanlık tarafından hızlı bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Kurum, "Bununla ilgili gazetelerimizde yer alan haberler bile konut satışlarına yansıdı. Satışlarımız şu anda 2010 yılından daha iyi. Metrekare fiyatlarının çok daha hızlı yükseleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Batışehir projesinde 1 milyar 325 milyon lira taahhüt edildiğini söyleyen Kurum, Emlak konut'un payının 424 milyon lira olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir