‘Dev' uyandı, Paşabahçe mağazaları dışa açılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özlem ERMİŞ BEYHAN

İSTANBUL - Türkiye’de, yarısı İstanbul’da olmak üzere 42 mağaza ile tüketicilerle buluşan Paşabahçe Mağazaları, yurtdışı açılımı için düğmeye bastı. Paşabahçe Mağazaları Genel Müdürü Esra Tokel, “Dev uyandı. Birçok ülkede mağazalaşma için çalışma yapıyoruz. Avrupa, Ortadoğu ve Asya ülkeleri radarımızda” dedi.

Paşabahçe Mağazaları, Şişecam Grubu bünyesinde faaliyet gösteriyor. Paşabahçe Cam’ın ihracat yaptığı 140 ülke içinde en yüksek performansa ulaşılan noktalar belli ki mağazalaşma noktasında da öne çıkacak. Tokel, “Lojistik avantajımızı kullanacağız. Mağazalarımızdaki kaliteyi koruyarak daha hızlı büyüyeceğiz. Paşabahçe ile ortak stratejiyle yurtdışı açılımı gerçekleşecek. Rusya, Kuveyt, Almanya, Irak hep baktığımız ülkeler” diye konuştu. Tokel, e-mağazacılığı da geliştirdikleri ve internetten de yurtdışına satış yapacakları bilgisini verdi.

Paşabahçe cam sektöründe dünya üçüncüsü, Avrupa ikincisi. Esra Tokel, Türkiye’de Eskişehir, Mersin, Kırklareli fabrikalarında üretim yaptıklarını, yurtdışında ise Rusya ve Bulgaristan’da üretim tesisleri olduğunu söyledi. Paşabahçe’yi farklılaştıran özel koleksiyonlar ise Denizli’de tamamen el işçiliği ile hazırlanıyor. Tokel, “Son koleksiyonumuz Zevk-i Selim 1 haftada o konseptte en çok satılanlar arasında 3’üncü sıraya geldi. Geleneksel el sanatlarımızı yaşatmak anlamında da çok önemli bir misyonu var. Örneğin telkari vazo... Ustamız 1 ayda sadece 5 telkari yapabiliyor. Seride en çok satılan ise Aşk Vazosu” dedi. Mağazalarda butik ürünlere ilginin çok yüksek olduğunu anlatan Tokel, “Gelip tüm koleksiyonu satın alan özel koleksiyonerlerimiz var” dedi. Tokel önümüzdeki dönemde kültür hediyeciliği anlamında kolay taşınabilir yeni bir koleksiyon çıkaracakları bilgisini de verdi.

Obama’ya Gece Vazo

Paşabahçe ürünleri yurtdışına hediye götürürken akla gelen ilk seçeneklerden biri. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık da özel hediyeleri Paşabahçe’den seçiyor. Örneğin Papa’ya Deisis Vazo hediye gitmiş. Clinton’a Kamil Vazo, Obama’ya ise Gece Vazo...

Bu konularda ilginizi çekebilir