'Millet 'Başkanlık' derse söyleyeceğimiz söz yok'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine yönelik tartışmalara ilişkin 'Millet 'Başkanlık' derse söyleyeceğimiz söz yok' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile PKK ile mücadeleye değinen Bahçeli, şöyle konuştu:

FETÖ'ye ceberut kesilenler, sıra PKK'ya gelince niye suspustur? PKK demek FETÖ demektir. FETÖ, bölücü hainlerin ikizi eylem yoldaşıdır. Bunlar terörizmin Türkiye'yi yıkmaya çalışan maşalarıdır. Bu iki Türkiye düşmanı örgütün kaynaklarının kurutulması, destekçilerinin tasfiyesi, işbirlikçilerinin sökülüp atılması, ertelenmeden, sürüncemeye bırakılmadan gerçekleştirilmelidir. FETÖ ile mücadelenin aynısını PKK'lılara da uygulanmasını bekliyoruz.

'Millet 'Başkanlık' derse söyleyeceğimiz söz yok'

Bahçeli, başkanlık sistemine yönelik tartışmalara ilişkin, şunları kaydetti:

"AK Parti başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse, Anayasa taslağını TBMM'ye getirmelidir. Ya 367'yi aşarak kanunlaşacaktır ya da milletin kararına sunulacaktır. Bizim tercihimiz her zaman olduğu gibi parlamenter sistemin devamı, güçlendirilmesi, reforma tabi tutulmasıdır. Ancak milletimiz aksini söyleyecek olursa buna da diyeceğimiz herhangi bir şey doğal olarak bulunmayacaktır. Türkiye'nin nasıl ve hangi sistemle yönetileceğiyle ilgili muamma bize göre kapanmalı, bu iş kökünden bitirilmelidir."

Bu konularda ilginizi çekebilir