Devlet erkanından 10 Kasım mesajları

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve siyasiler,Ulu önder Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayınladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yıl dönümü olan yarın, çeşitli tören ve etkinliklerle anılacak.

Devletin zirvesi, Ulu önder Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayınladılar.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşmadaki temel hedefin Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesini geçmek olduğun belirterek, "Bu hedefe doğru yürürken, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, modernleşme sürecinin devam etmesi elzemdir. Bunun bir bayrak yarışı olduğu şuuruyla, büyük bir inançla ve azimle çalışan devletimizin de milletimizin de Cumhuriyet'i ilelebet yaşatma ve kazanımlarımızı ileriye götürme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 10 Kasım'ın, Türk milleti için büyük bir kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günü olduğunu bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin en büyük idealinin, "inancı, etnik kökeni, yaşam biçimi ne olursa olsun milletin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmek olduğunu" bildirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 70 yıl önce, fikirleri, yaşamı ve eserleriyle ölümsüzlüğe yolcu ettiğimiz Atatürk'ün, ölümünün 70. yılında da değeri her gün biraz daha artan ve sıradanlaştırılmayan bir önder olduğunu belirtti.