Devlet hastanesinde asansör düştü: 6 yaralı

Adana’daki Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde asansör 2 kat düştü, içindeki 6 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Merkez Seyhan İlçesi’ndeki hastanenin ana binasındaki ’yolcu asansörü’ olarak tanımlanan asansör, saat 16.00 sıralarında bilinmeyen nedenle bulunduğu zemin kattan eksi 2’nci kata düştü. Yaklaşık 7 metreden düşen asansör kabininin içinde bulunan 6 kişi, yardıma koşan hastane görevlileri tarafından çıkarıldı. Yaralılar, aynı hastanenin acil servisinde tedavi altına alındı.

 'Asansör ötüp duruyormuş'

Yakınlarının içinde olduğu asansörün düştüğünü haber alanlar hastaneye koştu. Vatandaşlar, “Asansör düşmüş, zaten asansör ‘ötüp’ duruyormuş. Arızalıymış, çocuklar inmiş, benim oğlan bile içinden inmiş. Bu asansör kopacak demiş. Eve varmadı, haber geldi, asansör kopmuş, 2. kattan düşmüş. Allah’tan beşinci kat değilmiş” dedi. Bu arada, bir yıldan bu yana asansörle ilgili şikayetlerin dikkate alınmadığı ileri sürüldü.

Düşen asansörün öğlenden önce bir süre devre dışı kaldığı, bu nedenle onarım gördüğü belirlendi. Sedye de girebilen hastanedeki diğer asansörün bakımda olması ve gün boyu kapalı olması nedeniyle, düşen asansörün yeterli onarım yapılmadan devreye alınmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir