Devlet Tiyatrolarında "Shakespeare Haftası"

Devlet Tiyatroları, İngiliz ozan ve oyun yazarı William Shakespeare'i eserleriyle anacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Devlet Tiyatroları (DT), İngiliz oyun yazarı William Shakespeare'i eserleriyle anacak. "Shakespeare Haftası" kapsamında çok sayıda oyun, Ankaralı tiyatroseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Shakespeare Haftası" kapsamında çok sayıda oyun, 21-26 Ocak tarihlerinde Ankaralı tiyatroseverlerle buluşacak.

Biletler, DT gişelerinden ve internetten temin edilebilecek. Hafta boyunca Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya ve Erzurum DT yapımı oyunların görücüye çıkacağı başkentte sanatseverler 21, 24 ve 26 Ocak'ta, Prof. Bozkurt Kuruç'un rejisörlüğünü yaptığı "Macbeth"i Büyük Tiyatro'da izleyebilecek. 

21-26 Ocak tarihlerinde, Erhan Gökgücü'nün yönettiği "Venedik Taciri", Küçük Tiyatro'da; Malcolm Keith Kay'ın yönettiği "Fırtına" Şinasi Sahnesi'nde temsil verecek.

Yine aynı tarihlerde Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Hamlet", Akün Sahnesi'nde seyredilebilecek. Zurab Sikhakuridze'nin yönettiği "Onikinci Gece" İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde; "Othello" Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde; Erdal Küçükkömürcü'nün yönettiği "W.Shakespeare'den Soneler" ise Oda Tiyatrosu'nda görülebilecek.

Öte yandan açıklamaya göre Bakanlık gelecek ay, modern kısa öykülerin kurucularından Rus tiyatro yazarı Anton Çehov ile ilgili de etkinlikler gerçekleştirecek. Mart ayında ise "Devlet Tiyatroları Bursa 1. Balkan Ülkeleri Uluslararası Tiyatro Festivali" düzenlenecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir