DHL, Sürdürülebilirlik Endeksi'nde üst sıralarda

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'ne göre DHL, 1400 şirket arasından en üstlerde yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lojistik firması Deustche Post DHL, dünya sermaye piyasası sürdürülebilir endekslerinde bu yıl da en yüksek puanları alarak üst sıralardaki yerini koruduğunu duyurdu.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, bu yıl dünyanın en büyük 1.400 şirketinin sıralandığı Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'nde tüm ana kriterlerde ilerleme kaydeden Deutsche Post DHL, geçen yıla göre 2 basamak daha yükselerek puanını 85'ten 87'ye çıkardı. Grubun çevresel kriterleri ise sektör ortalamasının üstüne çıkarak 100 üzerinden 99 puanla dünyanın en çevreci şirketleri sıralamasında en üstte yer almasını sağladı.

Firma ayrıca dünyanın en büyük şirketlerinin iklim koruma verilerini ve stratejilerini değerlendiren Carbon Disclosure Project'in (Karbon Saydamlık Projesi) çıkardığı Global 500 Raporu'nda da 100 üzerinden 99 puan ile en üst sırada yer aldı.

Deutsche Post DHL Üst Yöneticisi (CEO) Frank Appel, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, bu yıl uluslararası endekslerde üst sıralarda yer almalarının, GoGreen çevre koruma programının başarısını bir kez daha kanıtladığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir