DiaSA, erzak paketini karta çevirdi

Ön ödemeli kartlar, kullanıcıya marketten istediğini alma imkanı veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - DiaSA, Akbank'ın işbirliğinde gerçekleştirdiği proje ile ramazan ayında erzak paketlerine alternatif olarak "DiaSA Neo hediye kart" ürününü sundu.

DiaSA Genel Müdürü Fernando Gonzalez Somoza, kartın tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, ürünün, özel bir dönem olan ramazan ayında hediye kart gibi bir alışveriş kartı olduğunu, müşterilerin kendi arkadaşlarına, yakınlarına hediye kart şeklinde bunu verebileceklerini vurguladı.

Önemli bir yenilik olan kartın ramazan kolilerinin bir sonraki boyutu gibi düşünülebileceğini dile getiren Somoza, "Ramazan erzak paketlerinde sınırlı sayıda ürün varken, kart ile müşterilere istediği ürünü seçme olanağı veriliyor. DiaSA Neo hediye kart, Akbank ile geliştirdiğimiz bir alışveriş kartı. Firmalar için değişik bir tercih imkanı sunuyor" diye konuştu.

20 bin kart hazır

Soruları da yanıtlayan Somoza, bugün itibarıyla mağazalarda 20 bin kartın hazır olduğunu, ancak ihtiyaç ve taleplere göre yeni kartların sunulabileceğini söyledi.

Kartın ramazan ile sınırlı olmadığını, yılbaşı ve diğer bayramlara da hitap edebileceğini belirten Somoza, Ramazana yönelik kartların eylül sonuna kadar geçerli olduğunu ifade etti.

Ramazan ayında genellikle satışların arttığını, bu yılki Ramazanın ise ağustos ayında başlaması nedeniyle daha değişik bir döneme denk geldiğini dile getiren Somoza, bundan dolayı müşterilere sundukları ürünlerin de farklılık göstereceğini vurguladı.

Ön ödemeli kartta büyük potansiyel var

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Mine Könüman da DiaSA Neo hediye kartın bir ön ödemeli kart olduğunun altını çizerek, ön ödemeli kartlar alanında Türkiye'de çok büyük bir potansiyel olduğuna inandıklarını söyledi.

DiaSA Neo hediye kartı, ön ödemeli kart pazarının büyümesi için önemli bir fırsat olarak gördüklerini vurgulayan Könüman, son derece esnek bir platform olan kartı kurumların çalışanlara, iş ilişkisi bulundukları üçüncü kişilere, özel müşterilerine ve bayilere verebileceklerini kaydetti.

Banka olarak Sabancı Grubunun diğer şirketlerinde de kartın kullanımına yönelik işbirliği yapıp yapmayacakları yönündeki soru üzerine Könüman, "Bu bir platform... Sadece DiaSA değil, diğer tüm kurumların ihtiyaçlarına açık. Dolayısıyla diğerlerinin  taleplerine göre şekillendirebiliriz. Daha sonra Carrefour ve diğer firmalarla da bu tür çalışma yapabiliriz" diye konuştu.

Ramazanda trend değişiyor

DiaSA Ticaret Direktörü Volkan Gönenç de ramazan döneminde alışveriş trendlerinin biraz değiştiğini ve perakende piyasasında yüzde 30'luk artış görülebildiğini söyledi.

İçinde 25 lira yüklü olan DiaSA Neo hediye kartın tercih imkanı sunduğunun altını çizen Gönenç, geçen yıl 60 bin ramazan kolisi yaptıklarını, bu yıl da mağazalarda satışa sundukları ramazan kolilerinde hedeflerinin 100 binin üzerinde olduğunu bildirdi.

İçinde 25 lira yüklü olan DiaSA Neo hediye kartlar, DiaSA mağazalarında tüketicilere birçok defa kullanım imkanı veriyor. Bakiyesi Akbank POS makinelerinden öğrenilebilecek kartlar, 30 Eylül 2010 tarihine kadar kullanılabilecek. Mağazalardan satın alınabilecek kartlar, DiaSA Genel Müdürlükten de şirket çalışanları için toplu olarak talep edilebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir