Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu proje zengini

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİYARBAKIR'DAN / Mahir SOLMAZ

Dicle Üniversitesi kazanmaya çalıştığımız , birlikte hareket etmeye çalıştığımız bir konumda. Geçtiğimiz gün yayınlanan Turizm Konferansı ile ilgili yazımda üniversiteye değinmek istedim.Sonradan yapıcı olmak adına vazgeçtim. Ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Turizm Konferansı'nın finalinde kürsüden  yaptığı konuşmada Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'na dönerek tüm topluluğun içinde "Başkan üniversitemiz nerde" diyerek sitemlerini dile getirmesi , açıkçası bazı dönemlerde eleştirel  olmanın gerekliliğini ortaya koydu. Evet 3 mayısta gerçekleştirilen ve kentin tamamen sahiplendiği bir projede üniversite neredeydi? Neden rektör veya rektör yardımcılarından biri  yoktu. Bunun üzerinde çok ciddi şekilde düşünmemiz gerekir. Kaldı ki Dicle Üniversitesi ekonomik olarak çok rahat günler yaşıyor. Bu rahatlıkla kendi içinde bir şeyler yapıyor Ama bize yansıyan bir şey yok.

Yansıyanları da tüm gerçekleri ile aktarıyoruz.  Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda olduğu gibi. Bir türlü bir arya gelemediğimiz Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü  Prof Dr. Mustafa Uçar ile Turizm Konferansı'nda buluştuk. 'Siz hangi duyarlılıkla buradasınız' diye sordum. Meslek Yüksek Okulu'nda turizm bölümünün olduğunu ve bu bölüme bir şeyler katabilmek amacıyla konferansı takip ettiğini belirtti. Daha sonra da okulda çok iyi işler yaptıklarını sözlerine ekledi. Mustafa Uçar'ın da daveti üzerine ve okulu ziyaret ettim.

İlk şaşkınlığım meslek yüksekokulunun üniversitenin 3 yemekhanesinin  işletme sorumluluğunu aldığını öğrenmemle gerçekleşti. Üniversitede neredeyse her fakültenin yemekhanesi olduğunu ve burada öğrencilerin 1 TL gibi bir rakamla günde 4 çeşit yemek yediği anlatıldı. Yüksekokul, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren, daha önce özel teşebbüs tarafından işletilen bir kafenin de  işletmeciliğini  almış. Burada da yine üniversite öğrencilerine çok uygun fiyatlarla hizmet  ermeyi hedefliyorlar.

Bunun yanı sıra üniversite yönetimi tarafından 1 milyon TL'ye onarımı gerçekleştirilen 4 katlı bir binanın da otel olarak kullanılması sağlayacaklar. Mavi Otel adına alacak otelde 64 oda, 128 yatak bulunacak. Bu 64 odanın 14 tanesi ise stüdyo daire olarak kullanılacak. Üniversite hastanesine 500 metre mesafede olan otelde oda ücretlerinin çok uygun olacak olması , hasta yakınlarının da dışarılarda , hastane koridorlarında ve ya otomobil içlerinde beklemelerinin kısmen de olsa önüne geçecektir. Diğer bir projeleri  ise Saklı Bahçe. 300 kişilik kapalı ve 500 kişilik açık alanı ile hizmet verecek olan Saklı Bahçe bölgenin en iyi endüstriyel mutfağına sahip. Prof  Dr. Mustafa Uçar'ın projelerinin ardı arkası kesilmiyor. Hayata geçtikçe ben de sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. 3 Bin öğrencisi bulunan meslek yüksekokulunun 42 kişilik kadrosu ile yaşattığı değişim için Mustafa Uçar'a ve ekibine teşekkür ediyorum.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir