Didim'deki yangında 3 gözaltı

Ormanlık alanda başlayarak yerleşim alanlarına yayılan yangın kontrol altına alındı, yangınla ilişkili 3 kişi de gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Aydın'ın Didim ilçesinde ormanlık alanda başlayarak yerleşim alanlarına sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı, yaptığı açıklamada, Konya Öğretmenler Sitesi yakınındaki ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına Aydın ve Muğla Orman İşletme Müdürlüklerine ait 10 arazöz, 2 helikopter, 2 uçak, Didim ve çevre ilçe, beldelerden gelen 10 itfaiye ekibinin müdahale ettiğini bildirdi.

Sitede yaşayanların tahliye edildiğini kaydeden Katırcı, ''Can kaybı yok. Havadan ve karadan müdahale edildi. Buraya gerekli takviye yapıldı. Valiliğimizle görüştük, her konuda destek sağladılar. Şu an durum kontrolümüz altında. Aynı saatlerde Akyeniköy beldemize bağlı rüzgar güllerinin bulunduğu alanda da küçük çaplı yangın vardı. Bu yangına da müdahale edildi ve kontrol altına alındı'' dedi.

3 kişi gözaltında

Öte yandan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri de yaptıkları araştırmada yangının çıkmasına sebep oldukları iddia edilen E.T, M.Z ve K.Y'yi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 3 kişi Altınkum Polis Merkezi'ne götürüldü.

Yangında 12 hektar alanın zarar gördüğü kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir