Dikiş ve nakış öğrenerek iş hayatına atılacaklar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
DÜZCE  - Düzce'de ev tekstili hazırlama kursuna katılan 15 bedensel engelli, dikiş ve nakış eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atılacak.
 
d1-001.jpg
 
Engellilerin topluma kazandırılması amacıyla Akçakoca Sakatlar Derneği'nce hazırlanan proje kapsamında, ilçede istihdam garantili ev tekstili hazırlama kursu başlatıldı.
 
[PAGE]
 
İŞKUR tarafından desteklenen proje kapsamında yastık kılıfı, masa örtüsü ve nevresim takımı dikmeyi öğrenen 15 engelli kursiyer, 3 aylık eğitimin ardından tekstil fabrikalarında istihdam edilecek.
 
d2-001.jpg
 
Kursiyerler, katıldıkları eğitimlerle engellerini aşmanın mutluluğunu yaşarken, işe yerleştirilecekleri günü özlemle bekliyor.
 
[PAGE]
 
"Onları topluma kazandıracağız"
Akçakoca Sakatlar Derneği Başkanı Emin Belli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında açılan kursun çok verimli ve güzel geçtiğini söyledi.
 
d3-001.jpg
Kursta 15 engellinin eğitim gördüğünü anlatan Belli, "Hedefimiz, engelli arkadaşlarımızı topluma kazandırmak, bu arkadaşlarımızı istihdam etmektir. Yani sağlam, sakat ayrımı yapmadan bunların da toplumda 'biz de varız' demeleri, ikinci planda görülmemeleri açısından bu kurs, arkadaşlarımıza doping oluyor. Bu amaçla proje, onların da toplum içinde olduklarını anlamaları açısından iyi bir örnektir" şeklinde konuştu.
 
[PAGE]
d4.jpg
Belli, engelli olmanın bir şeyleri yapmaya engel olmadığını vurgulayarak, engellilerin de avukat, öğretmen, milletvekili veya belediye başkanı olabileceğini, o nedenle sağlam ve engelli ayrımı yapılmaması gerektiğini kaydetti.
 
[PAGE]
 
d6.jpg
 
"Çok zorlanmıyoruz"
Bedensel engelli kursiyer Sinan Karaca ise kurstan memnun olduklarını dile getirdi.
Beklentilerinin "işe yerleştirilmek" olduğunu vurgulayan Karaca, "Hem sertifika alacağız hem de bilgi sahibi oluyoruz. Bilmediğimiz şeyleri burada öğrenebiliyoruz. Bazen hatalarımız olabiliyor. O nedenle tekrar söküp yapıyoruz. Çok zorlanmıyoruz.
Öğrenince kolay oluyor. Şu anda zor bir tarafı yok" diye konuştu.
 
[PAGE]
 
d7.jpg
"Herkes bu dünyada engelli adayıdır" diyen Karaca, "Engelli vatandaşlarımız içlerine kapanık kalmasın, sosyal faaliyette bulunsunlar. İnsanlara karşı adım atsınlar. Objektif baksınlar, karamsar olmasınlar. 'Engelli, sağlam' diye bir şey yok" ifadesini kullandı.
Kursiyer Seda Çelik de eğitim sayesinde kendilerini geliştirdiklerini belirterek, ellerinden her işin geldiğini ve bunu yaparken zorlanmadıklarını söyledi.
Birçok alanda çalışmak istediklerini ifade eden Çelik, her engellinin mutlaka kurslara katılması gerektiğini kaydetti.