Din cinayeti ile 55 olayları aynı

Bakan Ergin, Hrant Dink'i öldürenler ile 1955'te İstanbul'daki olayların aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
HATAY - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hrant Dink cinayetini işleyenler ile 1955 yılında İstanbul'daki olayları gerçekleştirenlerin aynı eller olduğunu söyledi. 
Ergin, Yusuf Binkaya Çok Amaçlı Salonda AK Parti İl Kadın Kollarının 3. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Hrant Dink'in İstanbul'da alçakça ve canice bir saldırı sonucu ensesinden, arkasından vurularak öldürüldüğünü anımsatarak, şunları söyledi: 
"O tetiği çeken, çektiren ellerin arkasında olanlar, 1955'te İstanbul'daki olayları yapanlarla aynı eller. Bütün müdahale ve darbe öncesinde halkı birbirine düşürmek için toplum mühendisliği faaliyeti ile oluşturulan faili meçhul cinayetleri organize edenlerle aynı eller. Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Başbağlar'da, Taksim'de canlarımızı toprağa düşüren ellerle aynı eller. Bütün bu cinayet şebekeleri, bütün bu alçak saldırılar sonucunda bu ülkede halkın iradesine dayalı, güçlü bir demokrasinin kurulmasına engel olamadılar. Allah'ın izniyle bundan sonra da olamayacaklar. AK Parti gelir geçer. Diğer siyasi partiler de gelip geçti. Ama egemenlik gerçekten millete teslim edilebilmişse korkmayın, gözünüz arkada kalmasın. Çünkü bu millet yanlışla ittifak etmez. Bu reformların tamamlanması lazım. Demokrasinin asla geriye döndürülemeyecek şekilde güçlendirilmesi lazım. Tüm kurumlarıyla, kural ve kurullarıyla demokrasinin sarsılmaz olması lazım. Bütün mücadelemiz bunun için."
4-5 yıl süren davalar tarihe karışacak
Ergin, yargı sisteminin artık hiçbir ideolojinin arka bahçesi olmadığını belirterek, 
"Türk milletine hizmet edecek yargının kurullarını oluşturmak için seçimlerden çıktı. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerle Yargıtay’da, Danıştay’da yeni daireler kurulmak suretiyle, yeni üyeler seçilmek suretiyle milletimizin özlediği, beklediği, güven veren adaleti temsil etmek suretiyle altyapıyı inşa etmeye başladı. 4-5 yıl süren ve bitmeyen davalar artık tarihe karışacak. Allah'ın izniyle artık bu sürecin sonunda, 12-14 ayda, temyiz süresi dahil davalar sona erecek. Bu ülke geçmişte ideolojik yapılanmalardan, kalıplardan çok ıstırap çekti. Çok bedel ödedi. Biz tasfiye edici, yok edici, militan bir yapı arzu etmiyoruz. Milletimiz buna layık değil. Bu ülkede yok etmek değil yaşatmak, tasfiye etmek değil kucaklamak, herkese sevgi üretmek ve 74 milyonu kardeşçe yaşatmak isteyen bir AK Parti ve onun gönül erleri var. " diye konuştu. 
Bu konularda ilginizi çekebilir