Dinçer Çekmez cuma günü toprağa verilecek

Oyuncu Dinçer Çekmez, cuma günü öğle vakti Şakirin Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL  - Karaciğer, böbrek rahatsızlığı ve lösemi tanısıyla 2 yıldır tedavi gören ve dün vefat eden Türk tiyatrosu ve Yeşilçam filmlerinin usta oyuncusu Dinçer Çekmez (73), 15 Mart Cuma günü toprağa verilecek.
 
Tedavi gördüğü Başkent Hastanesi'nde dün gece hayatını kaybeden Çekmez için, ilk tören cuma günü saat 10.00'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenecek.
Çekmez, törenin ardından öğle vakti Üsküdar'da Şakirin Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mazarlığı'nda toprağa verilecek.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan emekli Dinçer Çekmez, Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı pek çok filmde canlandırdığı karakterlerle tanındı. "Meraklı Köfteci", "Süt Kardeşler", "Ortadirek Şaban", "Tarzan Rıfkı" gibi pek çok filmde "patron" ve "kabadayı" rollerini canlandıran Çekmez, attığı naralarla ve özellikle Kartal Tibet'in yönettiği "Şark Bülbülü" filmindeki "Bana Mazlum'u getirin" repliğiyle hafızalarda yer edindi. Çekmez, tiyatroda da birçok oyunda rol almıştı.