Dinçer, IIF Yönetim Kurulu üyesi oldu

Scotia Bank Başkanı ve CEO'su Rick Waugh da enstitünün yeni Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Dinçer ile birlikte Citigroup Üst Yöneticisi (CEO) Vikram Pandit, Commerzbank CEO'su Martin Blessing, Australia and New Zeland Banking Group CEO'su Michael Smith ve HSBC Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralacak olan Douglas Flint de IIF Yönetim Kurulu üyeliklerine getirildi.

Scotia Bank Başkanı ve CEO'su Rick Waugh da enstitünün yeni Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşları ve bankalarının oluşturduğu küresel bir enstitü olan IIF'nin birçok ülkeden 420'yi aşkın üyesi bulunuyor. Global finans piyasaları, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin finans sektörleri ile ilgili en güncel bilgileri toplayarak değerlendirmeler yapan enstitü 1983 yılından beri faaliyet gösteriyor. Merkezi Washington'da bulunan enstitünün Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Deutsche Bank CEO'su Dr. Josef Ackermann yürütüyor.

Açıklamada yönetim kurulundaki değişikliklerle ilgili olarak Dr. Josef Ackermann'ın "Enstitümüzün gelişmesine ve etki alanına büyük katkıda bulunan kuruluşlar olan Akbank, Citi, Commerzbank ve ANZ liderlerinin IIF Yönetim Kurulu'na katılacak olması bize çok büyük bir güç veriyor. Önümüzdeki yıllarda da Suzan Sabancı Dinçer, Vikram Pandit, Martin Blessing, Michael Smith ve Douglas Flint ile yakın çalışmalar içinde olmayı umuyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir