Dink cinayetinden esinlendi, ceset çadırı üretti

Samsun'da bir girişimci gazeteci Hrant Dink'in cesedi üstüne örtülen bez parçasından esinlenip ceset çadırı üretti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Samsunlu bir girişimci, Hrant Dink'in öldürüldükten sonra üzerinin bez parçasıyla örtülmüş haldeki basına yansıyan fotoğrafından esinlenerek, üzücü görüntülere son vermek için ceset çadırı üretti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İş Geliştirme Merkezi'nde bulunan atölyesinde doğalgaz borusu üretimi yapan makine mühendisi Murat Gün, yaptığı açıklamada, trafik kazası, cinayet gibi olaylarda cesetlerin üzerlerinin genellikle gazete kağıdı veya bez parçası ile örtüldüğünü, bunun da hoş bir görüntü olmadığını söyledi.

Polis ve jandarmanın trafik kazaları ve cinayetlerde olay yerini tamamen kapatamamasından yola çıkarak, 'Olay yeri barikatı ve ceset çadırı' adını verdiği kit ürettiğini anlatan Gün, Hrant Dink cinayetinin ardından, Dink'in yerde üzeri bez parçası ile örtülmüş fotoğrafının olay yeri barikatı ve ceset çadırı fikrinde önemli rol oynadığını vurguladı.

Söz konusu fotoğraftaki üzücü görüntünün kendisini etkilediğini ifade eden Gün, şunları kaydetti:

"Trafik kazaları, cinayetler ve çeşitli suçlarda olay yerinde oluşan çirkin görüntülerin kapatılması için hızlı ve hafif bir sistem yapmamız gerektiğini anladım. Bunun üzerine ceset parçası, ceset ve etrafını korumak için 3'lü sistem geliştirdim.  Yani bundan sonra cesetlerin üzerinde gazete, bez ve çarşaf olmayacak, çirkin görüntü tamamen ortadan kalkacak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir