Diplomatik pasaporta Gine vizesi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gine Dışişleri Bakanı Lounceny Fall ile yaptığı görüşmede Türkiye ile Gine Cumhuriyeti arasında,karşılıklı "diplomatik pasaportlara vizelerin kaldırılması" anlaşmaları imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONAKRİ -  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gine Dışişleri Bakanı Lounceny Fall ile görüştü. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 40. Dönem Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı dolayısıyla bu ülkenin başkenti Konakri'de bulunan Yılmaz, Fall'la bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Gine Cumhuriyeti arasında, dışişleri bakanlıkları ile dışişleri akademileri arasında işbirliğinin yanı sıra karşılıklı "diplomatik pasaportlara vizelerin kaldırılması" anlaşmaları imzalandı. 

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Gine Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 150 milyon dolara yaklaştığını, bu rakamın, geçmişe göre iyi bir seviyede olduğunu fakat hedeflenen açısından değerlendirildiğinde bunu halen az bulduklarını belirtti.  

Gine ile Türkiye'nin ilişkilerinin artacağını ifade eden Yılmaz, karşılıklı ilişkiler ve ticaretin gelişmesi için gereken çalışmaların yapılacağını dile getirdi. 

Gine Dışişleri Bakanı Fall da Türkiye'nin tecrübesinden faydalanmak istediklerini belirterek, "Biz her alanda ilişkilerimizi ileri götürmek için hazırız. Özellikle inşaat ve kalkınma alanlarında tecrübenize ihtiyacımız var" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir