Dışişleri Bakanlığı uyardı: Hemen Yemen'den ayrılın

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de bulunan Türk vatandaşlarından bu ülkeden ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri uyarısından bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanlığı Yemen'deki kamu düzeni ve güvenlik durumundaki olumsuzluklar nedeniyle halen Yemen'de bulunan Türk vatandaşlarından bu ülkeden ayrılmaları ve tüm Türk vatandaşlarına zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan seyahat uyarısında Yemen'deki olumsuz güvenlik durumu nedeniyle daha önce iki kez yapılan seyahat uyarılarında Türk vatandaşlarının Yemen'e seyahatlerini iptal etmelerinin ve ülkede bulunan vatandaşların da ayrılmalarının tavsiye edildiği hatırlatıldı.

Yeni uyarı metninde "Yemen'deki iç gelişmelere bağlı olarak, kamu düzeni ve güvenlik durumundaki olumsuzluklar sürmektedir. Ülkede hükümet boşluğu doğmuştur. Toplumsal olaylar ve gösteriler meydana gelmektedir. Asayişle ilgili olayların artması ihtimali mevcuttur. Mevcut şartlarda, halen Yemen'de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir" denildi.

Açıklamada Yemen'de bulunan Türk vatandaşlarının THY dahil devam eden tarifeli uçuşlarla ülkeden ayrılmalarının mümkün olduğu belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir