Dışişleri: Hain saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü'ne bağlı İtalyan birliğine ait araca yönelik saldırıyı kınadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) bağlı İtalyan birliğine ait bir araca yönelik saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Lübnan'da barış ve istikrarı korumakla görevli BM Geçici Görev Gücü'ne bağlı İtalyan birliğine ait bir araca yönelik olarak gerçekleştirilen ve biri ağır olmak üzere altı İtalyan askerinin yaralanmasına neden olan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda yaralananlara acil şifa diliyoruz" denildi.

Açıklamada, Lübnan'da yaşanan acı tecrübelerin ardından 2006 yılında Türkiye'nin de katılımıyla kurulan UNIFIL'in, bugüne kadar görevini "büyük özveri ve başarıyla yerine getirdiği", Lübnan ve ötesinde barış, güvenlik ve istikrarın muhafaza edilmesinde temel rol oynadığı belirtilerek, "Dolayısıyla UNIFIL ile birlikte Lübnan'ın istikrarını hedef alan bu hain saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin, UNIFIL'e katılan diğer uluslararası ortaklarıyla birlikte, Lübnan'da barış ve istikrarın korunması çabalarına katkıda bulunmayı kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir