Dışişleri: Süratle o ülkeyi terk edin!

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da bulunan Türk vatandaşlarının ülkeyi süratle terk etmeleri uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanlığı yaptığı seyahat ve güvenlik duyurusunda Libya'daki Türk vatandaşlarının ülkeyi "süratle terk etmeleri" uyarısında bulunuldu.

Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Libya’da bulunmak için mücbir sebepleri olmayan vatandaşlarımızın bu ülkeden ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça da seyahat etmemeleri 4 Haziran, 15 Temmuz, 23 Temmuz, 2 Ağustos ve 14 Ağustos tarihli uyarı ve duyurularımızla kuvvetle tavsiye edilmişti.

Son haftalarda Libya’da yaşanan çatışmalar ve meydana gelen hava saldırıları nedeniyle güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve olumsuz gelişmeler çerçevesinde, halen Libya’da kalmış olan vatandaşlarımıza süratle ülkeyi terketmeleri bir kez daha tavsiye olunmaktadır.

Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Misurata Başkonsolosluğumuzca yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeyi sürdürmeleri, herhalükarda şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri almaları yerinde olacaktır.

Acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi (00 90 312- 292 2929) ve Misurata Başkonsolosluğumuz (+218-51-266 3211) ile irtibata geçilmesi de mümkündür."
              

Bu konularda ilginizi çekebilir