Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Talip olduğum bir görev var, o da ilim

Diyanet'in FETÖ raporunu kamuoyuyla paylaştıktan sonra açıklamalarda bulunan Mehmet Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır, o da ilimdir." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in İslam dinine verdiği zararları, Türkçe olarak basılmış 80 kitabını inceleyip, 40 bin dakikayı bulan (yaklaşık 670 saat) sesli ve görüntülü konuşmasını analiz ederek "Kendi Dilinden FETÖ Örgütlü Bir Din İstismarı" adıyla raporlaştırdı.

Rapor, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda kamuoyuyla paylaşıldı.

Görmez, programdaki konuşmasında, "Kur'an, sünnet ve aklıselimin gerçek esaslarını güçlü ve hikmetli bir sesle hatırlatmak, alimlerin en büyük vazifesidir. Aksi halde yeniden bu kötülük örgütleri galebe çalacak ve biz alimler bugün olduğu gibi hep mahcup olacağız." dedi.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığını bırakıyor

Program sonunda, görevden ayrılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır, o da ilimdir. Hem aziz milletimizin hem de İslam dünyasının ilmi hayatına katkıda bulunmak için bir gayret içerisinde olacağım." ifadelerini kullandı.