Diyarbakır Hipodromu'nda ilk yarışlar başladı

Diyarbakır Hipodromu'ndaki ilk resmi yarışmalar yapıldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu, yarışlara ilginin çok fazla olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Hipodromu'ndaki ilk resmi yarışmalar yapıldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu, yarışlara ilginin çok fazla olduğunu ve bu ilginin artacağını düşündüğünü söyledi.

Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da at yarışları tarihinin 70 yıl öncesine dayandığını belirterek, "Yarışlar yıllar öncesinde Koşuyolu semtinde yapılırdı, bundan sonra bu güzel alanda yapılacak. 30 Eylül'de resmi olarak açılacak. Diyarbakır Hipodromu bin 650 metrelik pisti, 2 bin kişilik tribünü ve at yetiştirme yerleriyle Türkiye'nin çok iyi bir tesisi oldu" diye konuştu.

Mutlu, hipodromun yapılmasını sağlayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Türkiye Jokey Kulübü'ne teşekkür ederek, "Yarışlara artan ilgi Diyarbakır'ın sosyal hayatına da ciddi katkı sağlayacak. At yetiştiriciliği nedeniyle istihdam edilecek 500 kişiyle ekonomik olarak büyük bir katkı olacak" dedi.

Vali Mutlu, at sevgisinin Türk milletinin yüreğinde olduğunu ve bu ata sporunun her yerde çok büyük bir zevkle izlendiğini sözlerine ekledi.