Diyarbakır'a dev turizm yatırımı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mahir SOLMAZ

DİYARBAKIR - Hamzalar Tekstil, dev bir otel projesi ile turizme de giriyor. 1985 yılından itibaren İstanbul'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren Hamzalar Tekstil İnşaat Turizm Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi, kaplıcaları ile ünlü Diyarbakır'ın Çermik ilçesine 5 yıldızlı termal tatil köyü yapacak. 200 milyon dolara mal olacak proje tamamlandığında 2 bin kişi istihdam edilecek.

Hamzalar Tekstil sahibi Hamza Öner , proje ile birlilkte Doğu ve Güneydoğu'nun sosyal yapısını değişeceğini söyledi. Öner "Projemizde 300 bin metrekare alanda, 300 devre mülk konut, AVM, 5 yıldızlı termal kongre oteli, aqua parkı, kapalı ve açık yüzme havuzları, spa-wellness merkezi, sağlık merkezi, modern termal kaplıca tatil köyü olacak“ diyerek, şunları söyledi: "Projeyi 2015 yılında tamamlamayı planlıyoruz. 10 etap ile tamamlayacağımız projenin ilk etabı 20 milyon dolara mal olacak. Proje tamamlandığında 200 milyon dolarlık bir maliyet çıkacak. Toplamda ise 2 bin kişi istihdam edeceğiz. Projemizde ayrıca dinsel merkez, ekolojik pazar, etnografya müzesi, kanatlı hayvanat bahçesi, çocuk eğlence merkezi, manzara terasları, restaurant,  kafe ve spor olanaklarının yer alacağı bir proje hayat gerçiriyoruz" şeklinde konuştu.  

2011 yılında yatırım  yapmaya karar verdiklerini belirten Öner " 2.5 yıldır bu proje ile uğraşıyoruz. Turzim ile ilgili ne aktivite varsa burada olacak. Ticari olarak Güneydoğu'yu cazibe merkezi olarak görüyorum. Tabi çözüm süreci biz daha da çok cesaratlendiriyor. Arsa bizim. Hiçbir teşvik almıyorum. Güneydoğu'daki teşvik bana cazip gelmiyor. Turizm potansiyeli daha cazip geliyor" şeklinde konuştu.

Ortadoğu'dan da turist gelecek
Proje tamamlandığında yılda 100 bin aile ağırlamayı planladıklarını belirten Hamza Öner, "Her aileyi 4 kişi olarak düşündüğümüzde, ortala ziyaretçi sayımız yıllık, 400 bin civarında olacak. Birinci önceliğimiz Güneydoğu'dan ziyaretçi katılacağı yönünde, ancak başta Irak olmak üzere, Ortadoğu ülkelerinden de ziyaretçi geleceğini tahmin ediyorum" dedi.
Temeli atılan ve örnek devre mülkü yapılan projenin hızla inşa edildiğini belirten Öner, termal tatil köyünün ismini de Kürtçe'de benim yuvam anlamına gelen "Helinamın" koyduklarını sözlerine ekledi.