Diyarbakır'da 19 kafatası bulundu

Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da restorasyon çalışmaları sırasında şu ana kadar 19 civarında insan kafatası bulunduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
DİYARBAKIR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İçkalenin Diyarbakır'ın tarihi ve kültürü açısından çok önemli bir proje alanı olduğunu söyledi.
Beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte restorasyonu tamamlanan Hazreti Süleyman Camisini gezen Eker, daha sonra restorasyonu devam eden tarihi yapılarda incelemelerde bulundu.
Restorasyon çalışmaları sırasında insan kafatasları ve kemiklerinin bulunduğu bölgede de incelemelerde bulunan Eker, eski cezaevi binası ile onun doğu duvarı ile Saint George Kilisesi arasındaki surlara giden yolda, duvar dibine yakın bölümünde insanlara ait kafatasları ve kemikler bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
"Aldığımız bilgiye göre şu ana kadar 19 civarında kemik bulundu. Kademe kademe aşağıya iniyor. Bunlar hangi döneme aittir? yakın bir tarihte mi? yoksa daha eski bir tarihte mi? olduğu analizler sonucunda ortaya çıkacak. Ama görünen durum, dar bir alanda üst üste yığılma şeklinde görülüyor. Gittim o alanı da gördüm. Çok geniş bir alan değil. 4-5 metrekarelik bir alan. O alan kazılırken, 70-80 santimetre de bulunmuş, daha sonra aşağı doğru indikçe her kademede daha fazla bulunmuş. 19 tane şu ana kadar kafatası bilinen. Sadece kemikler bulunmuş, bunlara ait bir metal, giysi parçası veya buna benzer birşey bulunmuş değil. Orası koruma altında soruşturma inceleme tamamlanıncaya kadar, netleşinceye kadar. Zaten netleşince de gerekli açıklamalar yapılacak. Şeffaf bir şekilde vatandaşlarımıza bu bilgiler aktarılacak. Dini gömülme tarzı pek görülmüyor, izlenimim o. Daha çok atılmış gibi duruyor."
Bu konularda ilginizi çekebilir