Diyarbakır'da ilçe emniyet müdürlüğüne saldırı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde teröristler, emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 5 kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'da Çınar Emniyet Amirliği'ne terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 5 kişi yaşamını yitirdi, 40'a yakın kişi de yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamada, dün 23.30 sıralarında terör örgütü mensuplarınca Çınar ilçesindeki Emniyet Amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik düzenlenen saldırıda bomba yüklü aracın infilak ettirildiği bildirildi.

Patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, saldırıya güvenlik güçleri tarafından misliyle karşılık verildiğine vurgu yapıldı. 6 kişi yaşamını yitirdi, 40'a yakın kişi yaralandı.

 

Şiddetli patlamada emniyet ve emniyetin yakınlarında bulunan binalarda büyük hasar meydana geldi.

Açıklamada, olayın gerçekleşmesinin ardından valilik bünyesinde kriz merkezi oluşturulduğu, ilçeye yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirildiği, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ve polis görevlendirildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

5-191.jpg