Diyarbakır'da polise saldırı: 2 polis şehit

Merkez Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca polis zırhlı aracına roketatarlı saldırı yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'da teröristlerce polis zırhlı aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda, 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sur ilçesinde hendek kazan ve yol kesen terör örgütü ve uzantılarına yönelik sabaha karşı operasyon başlattı. Operasyon sırasında teröristlerce zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı gerçekleştirildi.  

Saldırıda, 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. Yaralı polisler çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Saldırının ardından ikinci bir emre kadar ’Sokağa çıkma yasağı’ ilan edildi. Mahalledeki çatışma sesleri kentin büyük bölümünden halen duyulurken Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Sur İlçesi’nde meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı il idaresi kanununun 11-C maddesi gereğince İlimiz merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede, (Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melik Ahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahallerinde 06.09.2015 Pazar günü 09.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süreci ayrıca ilan edilecektir." 

123123123-orta.jpg

Şehitlerin isimleri belli oldu

Saldırıda şehit olan polis memurlarının Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy olduğu belirtildi.

Çatışmalar devam ediyor

Bu arada sokağa çıkma yasağının sürdüğü ve güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik operasyonlarının da devam ettiği Sur İlçesi'nde zaman zaman patlama ve silah sesleri yükseliyor. 2 polis memurunun şehit olduğu saldırılar sırasında gün boyu yaşanan çatışmalarda toplam 8 polis memurunun yaralandığı ve hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir