DO&CO için talep toplama yarın başlıyor

60 havayoluna yiyecek-içecek hizmeti veren Viyana merkezli DO&CO, İMKB için gün sayıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Viyana merkezli DO&CO, İMKB için gün sayarken, halka arz için talep toplama süreci yarın başlıyor.

Tavan fiyatla talep toplamı işlemi 25-26 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 12 yıldır Viyana Borsası'nda işlem gören DO&CO Restaurants and Catering (DO&CO) için sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla gerçekleşecek halka arzda, 1 adet payın satış fiyatı 21.90 Euro tavan fiyat olarak belirlendi.

DO&CO'dan verilen bilgiye göre, halka arz büyüklüğü Euro olarak açıklanan tavan fiyattan hesaplandığında 59 milyon Euro, ek satışın da gerçekleşmesi halinde de 68 milyon Euro'ya ulaşacak. DO&CO'nun halka arz edilecek paylarının yüzde 20'sinin yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10'unun yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 70'i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldığı bildirildi.

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek olan yabancı bir şirkete ait payların halka arzı işleminde İş Yatırım Global Koordinatör olarak yabancı yatırım bankalarının katıldığı global bir sendikasyona liderlik yaparken, aynı zamanda TSKB, Global Menkul, Yatırım Finansman, Yapı Kredi Yatırım ve Garanti Yatırım'ın katılımından oluşan yurt içi konsorsiyumun da lideri olarak DO&CO'nun halka arzına aracılık edecek.

Türk işadamı Attila Doğudan tarafından 1981 yılında Viyana'da kurulan DO&CO, Türk Hava Yolları (THY) dahil aralarında dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinin de yer aldığı 60 havayoluna yiyecek-içecek hizmeti veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir