Doğan Holding'den 'ceza' açıklaması

Doğan Yayın Holding, sonuçlanan bazı davalara ilişkin 2 milyar lira ceza ihbarnamesinin şirkete ulaştığını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğan Yayın Holding A.Ş., sonuçlanan bazı davalarla ilgili olarak, mahkeme kararları ve gecikme faizi dahil toplam 2 milyon lira ceza ihbarnamesinin şirkete ulaştığını bildirdi.

Doğan Yayın Holding'in vergi dava sonuç bildirimi ve ceza ihbarnameleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamasında, şirketin açmış olduğu vergi davalarının önemli tutarda olan bir bölümünün şirket lehine sonuçlandığının 1 Şubat 2010 tarihli özel durum açıklaması ile daha önce kamuya duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Söz konusu açıklamamızda, 4,4 milyon lira vergi aslı ve 8,2 milyon lira (önceki açıklamada sehven 7,5 milyon TL yazılmıştır) vergi cezası ihtiva eden davaların 'kısmen kabul', 'kısmen ret', 632.240 lira vergi aslı ve 632.240 lira vergi cezası ihtiva edenlerin ise 'ret' ile sonuçlandığı bilgisi yer almaktadır.

Sonuçlanan bu davalar ile ilgili olarak, mahkeme kararları ve gecikme faizi dahil toplam 2 milyon lira ceza ihbarnamesi şirketimize ulaşmıştır.

Aksine bir yargı kararı olmadığı takdirde (yürütmenin durdurulması), bahsi geçen 2 milyon lira tutarındaki ceza ihbarnamesinin 30 gün içerisinde ödenmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan vergi davalarının 'ret' edilen kısımları ile ilgili olarak her türlü yasal itiraz hakkımız kullanılmaya devam edilmektedir"

Bu konularda ilginizi çekebilir