Doğan ve Alan tutuklandı

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Doğan ile emekli Korgeneral Alan tutuklanarak Metris Cezaevine götürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz Planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Korgeneral Engin Alan tutuklanarak Metris Cezaevine götürüldü.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan emekli Orgeneral Doğan ile emekli Korgeneral Alan, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, emekli Orgeneral Doğan ile emekli Korgeneral Alan'ın tutuklanmasına karar verdi.

Bu arada, muvazzaf subaylarla birlikte adliyeye getirilen ve sivil memur olduğu belirtilen bir kadın, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Emekli Orgeneral Doğan ile emekli Korgeneral Alan, haklarındaki tutuklama kararının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sivil plakalı bir midibüsle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden Metris Cezaevine götürüldü.

Doğan ile Alan'ın araca bindirilmesi sırasında, adliye kapısı önünde bekleyen yakınlarının alkışladığı görüldü.

Emekli Orgeneral Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "yoğun bir hukuk uğraşısından sonra Çetin Doğan ve Engin Alan'ın tutuklanmasına karar verildiğini" söyledi.

"Doğan'ın sorguda ne dediği" yönündeki soruyu da Ülgen, "Ne savcılıkta, ne de sorgu sırasında kendisine karşı somut bir suçlama, yalnız Çetin Doğan'a değil, Engin Alan arkadaşımıza, komutanımıza karşı da somut bir suçlama yok. 'Siz şunu dediniz, siz şunu yaptınız' yok. Sadece ve sadece 'falan şunu, filan bunu demişti' gibi laflar var" diye yanıtladı.

33 asker tutuklandı

Bu arada, mahkemeye sevk edilen Tümamiral Semih Çetin, Tuğamiral Turgay Erdağ ve eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli ile birlikte 7 muvazzaf subay ile 1 emekli albay tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan Tümamiral Çetin, Tuğamiral Erdağ ve emekli Tuğgeneral Tanyeli, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Böylece, soruşturma kapsamında 3 gün boyunca adliyeye sevk edilen 48 kişiden, 33 muvazzaf ve emekli asker tutuklanmış oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir