Doğan'ın yakalama kararına itiraza ret

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyet üyelerinin reddine ilişkin talepleri inceledi ve sanık avukatlarının taleplerini reddetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- "Balyoz Planı" davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan bazı sanıkların avukatlarının kararın geri alınması yönündeki talepleri reddedildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, haklarında yakalama emri çıkarttığı sanıklardan 87'sinin avukatlarının 26 ve 27 Temmuz tarihlerinde yaptıkları, kararın geri alınması, aksi takdirde itiraz olarak değerlendirilmesi için üst mahkemeye gönderilmesi yönündeki taleplerini inceledi.

Mahkeme heyeti, verilen yakalama emirlerinde herhangi bir isabetsizlik bulunmadığı gerekçesiyle kararın kaldırılması yönündeki talepleri reddetti. Mahkeme, taleplerin itiraz olarak değerlendirilmesi amacıyla dilekçeleri İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Bu arada, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan hakkında çıkartılan yakalama emrinin sağlık sorunları nedeniyle durdurulması yönündeki talebi de reddetti.

"Hakimler yönünden ihsas-ı rey anlamına gelemez"

"Balyoz Planı" davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan bazı sanıkların avukatlarının yaptıkları reddi hakim talebini kabul etmeyen İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçesinde, "İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin bir kısım sanıklar hakkında yakalama müzekkeresi çıkarmasının, hakimler yönünden ihsas-ı rey anlamına gelemeyeceği" ifadesine yer verdi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, reddi hakim taleplerinin reddine ilişkin verilen kararda, haklarında yakalama emri çıkarılan 102 sanıktan 30'unun avukatları aracılığıyla yaptıkları başvuruda, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin üye hakimleri Davut Bedir, Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü'nün, ihsas-ı rey teşkil edecek şekilde önceden görüşlerini açıkladıklarının belirtildiği kaydedildi.

Hakimlerin, bir kısım sanık vekillerinin dilekçelerinde belirtilen hususların, ihsas-ı rey anlamını taşımadığı ve bu nedenle hakimin reddi talebinin reddine karar verilmesi gerektiği düşüncesinde görüş bildirdikleri ifade edilen kararda, savcının görüşünde de ret sebeplerinin herhangi birinin bulunmadığından, bu yöndeki taleplerin kabul edilmemesini talep ettiği belirtildi.

Doğan, tahlillere göre anjiyo olacak

Doğan'ın, yarın yapılacak tahlillerin ardından anjiyo olup olmayacağına karar verileceği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde tedavisi devam eden Doğan'ın, bazı tahlil ve tetkiklerinin yapıldığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Doğan'ın kullandığı bazı ilaçlar nedeniyle de bir kısım tahlillerinin henüz yapılamadığı, doktorlar tarafından bu ilaçların kontrollü olarak kesildiği, yarın da bazı kan tahlillerinin yapılacağı bildirildi.

Tahlil sonuçlarına göre de Doğan'ın, anjiyo olup olmayacağının netlik kazanacağı kaydedildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir