Doğu'da 352 köy yolu ulaşıma kapandı

Kar ve tipi nedeniyle Bingöl'de 120, Erzurum'da 117, Muş'ta 85 ve Erzincan'da 30 köy yolu kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 352 köy yolu ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, Orta Karadeniz üzerinden gelen yağışlı hava akımının etkisi altında bulunan bölgede, aralıklı olarak etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Kar ve tipi nedeniyle Bingöl'de 120, Erzurum'da 117, Muş'ta 85 ve Erzincan'da 30 olmak üzere 352 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışı ve tipinin devam etmesi nedeniyle kapalı köy yollarında yapılan karla mücadele çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlığı da Ağrı'da 44, Muş'ta 34, Ardahan'da 12, Kars'ta 6 ve Erzurum'da 5 santimetreye ulaştı.

Belediye ekipleri, kent merkezlerinde, araç trafiğinde zaman zaman aksamalara neden olan kar birikintisini temizlemek için çalışma başlattı. İş makineleriyle toplanan kar, şehir merkezi dışına taşınıyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede önümüzdeki bir hafta boyunca aralıklı olarak kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Kar yağışının Erzurum ve doğusunda akşam saatlerinden itibaren etkisini daha da artıracağını tahmin eden yetkililer, vatandaşları ve yetkilileri yoğun kar yağışına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Bu arada, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıklarının da Ardahan'da eksi 7, Kars ve Ağrı'da eksi 6, Muş'ta eksi 5, Erzurum'da eksi ve Erzincan'da 0 derece olarak ölçüldü.