Doğu'da hedef 1 milyon istihdam

Elazığ'da çağrı merkezi açılışına katılan Bakan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bilişim alanında yatırım yapılacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Vodafone Elazığ Çağrı Merkezinin açılışında ilk çağrıyı aldı. Vatandaş şaşırdı, Bakan Yıldırım ise "İş arıyorum" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle Vodafone Elazığ Çağrı Merkezi hizmete girdi. Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, kendisine 10 Ocak'ta gelen Vodafone yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda 2 aydan kısa bir sürede çağrı merkezinin oluştuğunu kaydetti.

Artık devletin her şeyi yaptığı anlayışın geride kaldığını dile getiren Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bazıları şimdi, 'Vatandaşa para dağıtacağız, Doğu'da fabrika kuracağız...' Suyu tersine akıtma. Geçti onlar. Devlet fabrika falan yapamaz. Hiç bunlara itibar etmeyin. Devlet fabrika yapar ama çalıştıramaz. Ondan sonra da borç olarak tekrar sırtımıza gelir. Devlet önünü açsın milletin. Önündeki engelleri kaldırsın yeter. Artık her şey değişti."

Öncelik Doğu ve Güneydoğu

Yıldırım, şöyle devam etti"

"İşte bu merkezler de onlardan bir tanesi. Burada akıl teri döküyor gençlerimiz. Bir kişiye fabrika kurup iş bulmak için 50-60 bin lira para harcarken burada 5 bin lira harcayarak bir kişiye iş kurulabiliyor. Onun için de bundan sonra da Doğu'ya Güneydoğu'ya sürekli bilişimle ilgili iş alanları açacağız, iş merkezleri açacağız.

Daha bu alanda 1 milyon ihtiyacımız var. 1 milyon çalışana kadar gidebiliriz. Gelişmiş ülkelerde 100 kişiye bir çağrı merkezi sandalyesi düşüyor, bizde 2 bin kişiye bir tane düşüyor. Daha gidecek yolumuz çok. Şu anda 40 bine yaklaştı. Ama 1 milyona kadar yolu var. Bu istihdam alanlarında da Doğu ve Güneydoğu'yu seçeceğiz. Önceliğimiz buralarda."

Vatandaşla ilginç diyalog

Konuşmaların ardından Vodafone Çağrı Merkezi'ne geçen Yıldırım, ilk çağrıyı görevli aracılığıyla aldı.

Numara soran Alican isimli vatandaş, Bakan Yıldırım'ın kendisini tanıtması üzerine kendisine "şaka" yapıldığını zannetmesi nedeniyle ilginç diyaloglar yaşandı.

Bakan Yıldırım ile kendisine inanmayan vatandaş arasında şöyle bir diyalog yaşandı:

"Gerçekten Bakanım kardeşim. İstiyorsan soru sor. Memleket nere? Vallahi ne isteyeyim 5 gün sonra işime son veriyorlar, iş arıyorum. Ne iş yapıyorsun. Tekstil. Nerede dükkan, kadın erkek? Bayan üzerineyse hanımı getireyim ben. Şimdi bu kime yazıyor. Bu sana yazdı. Neyse bu her gün olmuyor nasıl olsa."

Bakan Yıldırım, vatandaşa telefon numarasını vererek, isterse kendisini arayabileceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir