Doğu'da sel baskınları

Erzurum, Bitlis ve Muş'ta dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, sele ve su baskınlarına neden oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ERZURUM - Erzurum, Bitlis ve Muş'ta dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, sele ve su baskınlarına neden oldu. Meteoroloji, Iğdır, Ağrı, Van, Kars ve Erzurum'un doğu çevrelerinde bugün de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Erzurum'un Pasinler ilçesinde dün akşam etkili sağanak nedeniyle 200'e yakın evi su bastı.Pasinler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Bitlisli sağanağın ilçeyi olumsuz etkilediğini belirtti. Bitlisli, yaşanan su baskınlarında can kaybı olmadığını ifade etti.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde de aşırı yağmur sonucu oluşan sel nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Sel, su baskınlarının yanı sıra, kanalizasyon borularının tıkanmasına ve yolların tahrip olmasına neden oldu. Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, ilçede adeta doğal afet yaşandığını, sel sonucunda ilçenin alt yapısının çalışmaz hale geldiğini söyledi.

İlk belirlemelere göre ilçede hayvan telefinin olduğunu belirten Çoban, bunun yanı sıra bazı yollarda çökmeler başladığını, birçok yerde menfezlerin tıkanması nedeniyle, yolları ulaşıma kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, il genelinde dün akşamdan itibaren etkili olan sağanak yağışın, merkeze bağlı Soğucak, Donatım, Tekyol, Kepenek köyleri ile Korkut ilçesine bağlı İçboğaz köyünde su baskınlarına neden olduğunu söyledi. yağışın köyleri çamur deryasına çevirdiğini ifade eden Turgut, tarım arazilerinde de yağış nedeniyle zarar oluştuğunu belirtti.