Doğu'ya karla karışık yağmur uyarısı

Yağışlar Kars ve Ardahan'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Kars ve Ardahan'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Artvin'in kıyı kesimleri ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında, önemli bir değişik beklenmiyor, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. 

Yağışların; sabah saatlerinde Artvin'in kıyı kesimleri ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

Rüzgarın; kuzey yönlerden Marmara, Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji, "Fırtına nedeniyle Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yaptı. 

Bazı illerde hava durumu

ANKARA: Parçalı bulutlu.(14)

İSTANBUL: Parçalı bulutlu.(16)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(20)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu.(27)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(26)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu.(14)

ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu. (8)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu. (18)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Artvin'in kıyı kesimleri ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu, Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kars ve Ardahan'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, doğsunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir