Doğubeyazıt'ta savcıya silahlı saldırı

Ağır yaralanan savcı Hakan Kılıç, Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DOĞUBEYAZIT - Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde görevli  Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'a silahlı saldırı düzenlendi. Ağır yaralanan Kılıç  hastaneye kaldırıldı.

Doğubeyazıt ilçesindeki bir şarküteriden alışveriş yaptıktan sonra  arabasına doğru giden Hakan Kılıç, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Ağır yaralanan savcı Kılıç, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından  Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Kılıç'ın hayati  tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Olay yerinden yaya olarak kaçan saldırganın yakalanması için emniyet  güçleri çalışma başlattı.

3 kişiye gözaltı 

Edinilen bilgiye göre, savcı Kılıç'a düzenlenen silahlı saldırının ardından yapılan çalışmalar neticesinde, Taşlıçay ilçesi girişinde, 36 KD 044 plakalı araç, ilçe emniyet amirliği ekiplerince durduruldu.

Araçta bulunan 3 kişinin şüpheli olarak gözaltına alındığı ve söz konusu kişilerin, Taşlıçay İlçe Emniyet Amirliği'ne getirildikleri öğrenildi.

Helikopterle Erzurum'a nakledildi 

Öte yandan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'daki temaslarının ardından Ankara'ya gitmek için geldiği Adana Havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının "elim bir saldırı" olduğunu söyledi.

Kılıç'ın helikopterle Erzurum'a nakledilmesi için bütün imkanları zorladıklarını ve seferber ettiklerini vurgulayan Ergin, "Canına bir şey gelmemesi için dua ediyoruz. Şuan saldırının nedeni hakkında araştırma yapıyoruz. Bir takım tespitler var ama bunları şuan için konuşmak erken. Başsavcılığımız gerekli çalışmaları yapıyor. Emniyet güçlerimiz çok büyük fedakarca gayret içerisindeler. Şüphelinin kısa sürede yakalanacağını ümit ediyorum" dedi.

Giriş ve çıkışlarda güvenlik kontrol noktaları oluşturuldu

Güvenlik güçleri silahlı saldırı olayını gerçekleştiren şüpheli yada şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Polis, olay yeri ve çevresinin yanı sıra ilçe giriş ve çıkışlarında güvenlik kontrol noktaları oluşturdu.

Bu arada, Ağrı Emniyet Müdürü Halil Karataş, Hakan Kılıç'ın sağlık durumu hakkında tedavi gördüğü hastaneye gelerek bilgi aldı. Daha sonra olayın gerçekleştiği Güven Caddesi'ne giden Karataş ve beraberindekiler incelemelerde bulundu.

Öte yandan, Polis ekipleri, araçlarda arama, yayalar üzerinde ise kimlik kontrolleri yapıyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir