Doğuş Oto'dan Bursa'ya yeni yatırım

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Acar, Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto finansmanı ile arsa hariç yaklaşık 50 milyon liralık yatırım ile gerçekleştirilen Bursa tesisiyle yeni istihdam olanağı sağlanacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BURSA - Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto finansmanı ile arsa yatırımı hariç yaklaşık 50 milyon liralık ciddi bir yatırım ile gerçekleştirilen Bursa tesisiyle yeni istihdam olanakları sağlayacaklarını söyledi.
Acar, Doğuş Oto Bursa Tesisi'nin açılışında, otomobil ve otomotiv yan sanayi ürünlerinin üretiminin yapıldığı Bursa'nın, "Otomotiv endüstrisinde Türkiye'nin en büyüğü" konumunda yer aldığını söyledi.
Firmalarının ülke genelindeki tesislerinde 7 binin üzerinde kişinin çalıştığını belirten Acar, "Yeni yatırımlarımızla bu sayıyı daha da artırmayı bir görev bildik ve bu alanda yoğunlaştık. Bursa gibi bu kadar büyük bir değer taşıyan bir şehirde 254 kişiye istihdam sağlayan yeni tesisimizi açmak bizi son derece gururlandırıyor" dedi.
Temsil ettikleri 14 uluslararası markanın satış ve satış sonrası hizmetlerini eksiksiz sürdürdüklerini vurgulayan Acar, şöyle konuştu:
"2011 yılında yüksek bir başarı yakalayarak rekor bir satışa imza attık. Geçen yıl satışlarımızı yüzde 26 oranında artırarak yaklaşık 110 bin adete yakın satış gerçekleştirdik. Bugün vardığımız bu gurur verici nokta ise bizi yeni yatırımlar için daha da teşvik ediyor. Doğuş Oto, otomotiv grubumuzun değer zincirindeki nihai müşteriye uzanan kolu, perakende hizmet halkasıdır. Hizmet maratonuna 1987 yılında 20 bin metrekarelik alanla başlayan Doğuş Oto, bugün 194 bin metrekareye ulaşmış dev bir otomotiv perakende şirketidir."
Bursa tesisinin kendileri için ayrı bir önem taşıdığına dikkati çeken Acar, şunları kaydetti:
"Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto finansmanı ile arsa yatırımı hariç yaklaşık 50 milyon liralık ciddi bir yatırım ile gerçekleştirilen Bursa tesisiyle yeni istihdam olanakları sağlayacağız. Volkswagen binek ve ticari, Audi, Seat ve Porsche satış ve servis, DOD 2. el satış hizmeti vermeye hazırlanan bu yeni tesisimiz, 37 bin metrekarelik geniş bir alanda kuruldu. Türkiye otomotiv sektörünün kalbinin attığı bu önemli şehrin ekonomisine, bu yatırımızla olumlu katkı sağlayacağımıza dair inancımız tam."
Bu konularda ilginizi çekebilir