Doğu'ya 20 milyon liralık destek

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 203 projeye 20 milyon lira destek verileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 91'i Gençlik Merkezi, 87'si Kitap Kafe ve 25'i Mobil Gençlik Merkezi olmak üzere toplam 203 projeye 20 milyon lira destekte bulunulacak.

Bugüne kadar yaklaşık 800 bin gencin faydalandığı bin 353 projeye, 129 milyon lira katkı sağlayan bakanlık, programının içeriğini, güncel gelişmelere, değişen beklentilere, ihtiyaçlara göre revize ederek, dezavantajlı gençlere ve bölgelere daha fazla destek vermeyi planlıyor.

Son dönemde ülkenin doğu ve güneydoğusunda yaşanan terör olayları sonrasında bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken, Gençlik ve Spor Bakanlığı da, Türkiye geneli dışında sadece Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki illere yönelik özel bir destek verme kararı aldı.

Özel Çağrı Programı adı altında uygulamaya konulacak destek programını, Mobil Gençlik Merkezi, Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe olmak üzere üç tür proje ile sınırlandıran Bakanlık, destek tutarının üst sınırını, Kitap Kafe ve Mobil Gençlik Merkezi projeleri için 125 bin, Gençlik Merkezi projeleri için ise 150 bin lira olarak belirledi.

"Bölgeye yönelik desteklerimiz artarak sürecek"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptığı açıklamada, 20 milyon liralık desteğin bu iki bölgeye verdikleri önemin bir göstergesi olduğuna dikkati çekerek, "Gençlik Projeleri Destek Programı'nda, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne ayrı bir önem veriyoruz. Bölgeye yönelik desteklerimiz artarak sürecek. Bölgedeki tüm illerimiz bundan payını alacak. Bunu da 20 milyon liralık kaynak ile gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir