Dolar 2.95'ten döndü

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar/TL 2.95'e kadar çıktı. Gün sonunda kur 2.9380 seviyesinde yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçen haftaki faiz artırımı sonrası TCMB'nin beklentilerin aksine kısa vadeli faizleri sabit tutması ardından dolar/TL yükseldi.  PPK kararı öncesi 2.9170 seviyesinde olan dolar/TL 2.95 seviyesini aştıktan sonra saat gün sonuna doğru 2.9380 seviyesinde yer aldı.

Bugün dolar karşısındaki değer kaybı bir ara yüzde 1'i aşan TL gelişmekte olan piyasa para birimlerinden negatif ayrışırken, dış piyasalardaki olumlu havanın yanı sıra TCMB'nin önümüzdeki toplantıdan itibaren sadeleşme adımları atabileceğine ilişkin mesajlarının satış baskısını sınırladığı belirtildi.

Bir bankacı, "Gelişmekte olan piyasa para birimlerinde olumlu bir hava var, TCMB'nin gelecek toplantılara ilişkin söyleminin yanı sıra bu da kurda yukarı hareketi sınırlıyor. Dolayısıyla dış piyasalarda yaşanacak bir bozulma kurda da 2.97-2.98 seviyelerine yükselişe neden olabilir. TCMB'nin yarın ekonomistlerle gerçekleştireceği toplantıda vereceği mesajlar önemli" dedi.

TCMB bugün politika faizinde bir artışı beraberinde getirecek bir sadeleşme adımı beklentilerine karşın kısa vadeli faizleri sabit tutarken analistler bankanın kredibilitesinin zarar gördüğünü ve bağımsızlığına dair soru işaretlerinin tekrar gündeme gelmesinden endişe edildiğini söylediler.