Dolar'dan TL'ye geçiş

Dolar 1.51 seviyelerine inerken, faiz yüzde 8.6 düzeyine geriledi. İMKB ise 69 bini denedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada olumlu tablo haftanın üçüncü işlem gününde devam etti. Dolar düşüşe geçerken, faiz geri çekildi, borsa yükselişe hız verdi.

Yurtiçi piyasada bankacılık sektörüne ilginin devam ediyor olmasıyla yükselişi bugün de devam etti. Bankacılık endeksi yüzde 2 prim yaparken, borsa 68.948 puana kadar çıktı. İMKB günü 959 puan ve yüzde 1.42 değer artışla 68.649 puandan kapattı. Gün sonunda 3.7 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Dövizden TL'ye dönen yatırımcıların bonoya alım getirmesiyle faizde düşüş eğilimi ivmelendi. 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymetin bileşik getirisi yüzde 8.66 seviyesine kadar geriledi.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.43 sentin üzerine çıkarken, içerde Dolar/TL 1.52'nin Euro/TL 2.16'nın altına indi. Serbest piyasada dolar bugün 1.5210 liradan euro 2.1720 liradan kapandı.

Altın rekora doymuyor

Yurtdışı piyasada sabahki zayıf görünüm yerini alımlara bırakırken, emtia cephesinde de yükseliş hakimiyetini sürdürdü. Avrupa'daki borç sorunu ve enflasyonist baskı nedeniyle oluşan talep spot altını bugün 1.462 dolara kadar getirdi.

Kapalıçarşıda ise cumhuriyet altını 478 liradan, çeyrek altın da 118 liradan satıldı.

Altındaki benzer tablo petrolde de yaşandı. Brent petrol 123.38 dolarla rekor tazelerken, ABD ham petrol ise 108.96 zirvesini test etti.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir