Dolarda bu seviyelere dikkat!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu - İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

Dolar/TL seçim sonuçlarının getirdiği belirsiz ortamın etkisiyle 2.8089 seviyesine kadar yükseliş gösterdi. Şu sıralarda bu noktalardan geri çekilmeler izliyoruz. 

Bu arada TCMB döviz depo hesaplarına uygulanan faiz oranlarında 50 baz puanlık indirim gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Dolardaki mevcut geri çekilmede TCMB açıklamalarının kısmen de olsa etkili olduğu söylenebilir. 

TCMB döviz depo hesaplarında ABD Doları'na uygulanan faiz oranlarını yüzde 4’den yüzde 3.5 seviyesine ve euroya uygulanan faiz oranlarını ise yüzde 2’den yüzde 1.5 seviyesine indirdiğini açıkladı. 

TCMB bu kararı ile TL’yi daha cazip kılmaya çalışıyor ve döviz depo hesaplarındaki dövizin TL’ye geçmesini teşvik ediyor. TL’deki mevcut kırılganlık karşısında sınırlı bir etkiye sahip olması beklenebilir. 

Sabah yorumumuzda belirttiğimiz gibi, koalisyon  kurulacağına yönelik algıların oluşması durumunda piyasalardaki belirsizlik azalabilir ve TL’de önemli bir etki görebiliriz. Buna karşın mevcut belirsizliğin devamı ve hükümetin kurulamayacağına yönelik algının güçlenmesi durumunda ise TL’deki değer kaybı daha yukarı seviyelere doğru devam edebilir. 

Şimdilik 2.78 seviyesinden geçen yükselen trend direnci fazla etkili olmasa da izlenebilir. Ayrıca bugün oluşturulan 2.8089 direnci ise oldukça önemli oldu. Bu seviyenin üzerindeki hareketlerde 2.93 seviyesindeki simetrik paralel direnç çizgisini hedefleyeceğiz. 

Bununla birlikte daha önceden oluşan tarihi zirve olan 2.7431 ise önemli bir destek konumunda. 

TL’de kalıcı bir yumuşamanın olduğundan bahsetmemiz için bu seviyenin altında kapanışlar gerçekleşmesi gerekiyor. Bunun içinde siyasi sahnedeki belirsizliği giderecek somut gelişmeler gerekli. Aksi durumda bu seviyenin üzerine dolardaki yerleşmesi halinde önümüzdeki günlerde yeniden yukarı yönlü ataklar görebiliriz. TL’de alıcılı olmak için henüz erken görünüyor. 

dasdasd.jpg

www.integralmenkul.com.tr

www.integralforex.com.tr