Dolmabahçe- Bomonti tüneli açıldı

Erdoğan, Dolmabahçe- Bomonti tünelinin 248,7 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-  İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Dolmabahçe-Bomonti arası kara yolu tüneli ile kavşak ve bağlantı yollarının açılışı dolayısıyla düzenlenen töreninde konuşan Erdoğan, geçen yıl 2 tüpten oluşan Kağıthane-Piyalepaşa tünelini hizmete aldıklarını, bu tünelin İstanbul'un ve tünele yakın semtlerin trafiğini ciddi şekilde rahatlattığını anlattı.

Tünelden, günde ortalama 40 bin aracın geçtiğini, şu ana kadar toplamda 11 milyon 600 aracın burayı kullandığını belirten Erdoğan, onun bir devamı niteliğinde olan ve bugün resmi açılışını yaptıkları Dolmabahçe-Bomonti tünelinin, toplamda 4 bin 750 metre uzunluğunda olduğunu söyledi.

Tayyip Erdoğan, Kağıthane'den Dolmabahçe'ye yoğun saatlerde ulaşımın yaklaşık 40 dakika sürdüğünü, tünelin açılmasıyla, bu sürenin sadece 5 dakikaya indiğini vurgulayarak, tünel inşaatının 248 milyon 700 bin liraya mal olduğunu bildirdi.

İstanbul halkına nefes aldıracak bu tünelin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Her zaman söylüyorum. Bu bir aşk, sevda, dert işidir. Dertliyseniz dağları delersiniz, aşıksanız dağları delersiniz. Her zaman ne dedik? Biz dertliyiz ve onun için aşkımız var milletimize. Gece demeden, gündüz demeden koşuyoruz, dağları deliyoruz, Ferhat gibiyiz Leyla'ya da ulaşıyoruz" dedi.

"12 Eylül'de demokrasi kazanacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referandum için ilk desteği İstanbul'dan istedi. Dolmabahçe-Bomonti Tünel açılışına katılan Erdoğan, açılışa katılan vatandaşlara "En yakınınızdan başlayıp ulaşabileceğiniz en uzak noktadaki dostunuza kadar 12 Eylül için bütün gücümüzü kullanmalıyız" sözleriyle seslendi. Erdoğan bir yandan yollar ve tüneller inşa ederken diğer yandan da demokrasi yollarını inşa ettiklerini belirterek "Bu benim partimin projesi değildir şahsımın veya birkaç kişinin projesi değildir. Milletin projesidir sizin projenizdir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 12 Eylül'de yenilenmiş bir Anayasa ile farklı bir döneme adımını atacağını belirterek, "12 Eylül referandumunda değişim, demokrasi, özgürlükler kazanacak. Kaybeden evellallah darbeciler olacak" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir