Dolmabahçe'de bu gece ‘savaş’ yok çay var

Gezi Parkı eylemlerinin 9. gününde 4 gündür karışık olan Dolmabahçe'de sakin bir gece yaşanıyor. Taksim ise en kalabalık günlerinden birini yaşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME







Uğur YILMAZ

dunya.com - Gümüşsuyu - Dolmabahçe arasında 4 gece boyunca devam eden çatışmalar yerini bu gece sükunete bıraktı. Gümüşsuyu Caddesi'ne kurulu barikatlar yerinde olmasına rağmen eylemciler ile polis arasında çatışma yaşanmıyor.

İnönü stadının alt tarafında, saray yanında bekleyen polisler stadın üst tarafında zaman zaman slogan atan göstericilere müdahale etmiyor. Miraç kandilinde biber gazı kokmayan bir gece yaşayan Dolmabahçe'de trafik sakin akarken vatandaşlar sahilde çay içerek boğazın tadını çıkarıyor.

dsc03508.jpg

dsc03481.jpg
Taksim en kalabalık akşamını yaşıyor

Olayların 9. günü sona ererken her geçen gün artan gösterici sayısı bu gece doruk noktasına ulaşmış durumda. Gezi Parkı'nda adım atacak yer kalmazken Çarşı grubun tezahüratları Park'ı inletiyor. Bazı gruplar halay çekerken kimi eylemciler Park'ta ip atlıyor. Bazı eylemciler ise park içindeki Cafe'de Rize ve Ankara'da yaşanan olayları takip ediyorlar.

dsc03461.jpg

dsc03453.jpg

Diğer gecelere nazaran gün içinde eyleme destek veren sendika ve sivil örgütlerin katılımı ile bu gece eylemcilerin arasında çok sayıda oluşumun bayrakları dikkat çekiyor.

BDP'li bir grup da göstericilerin arasında yer alıyor. BDP bayrakları ile Abdullah Öcalan posterleri açan grup, Gezi Parkı merdivenleri bölgesinde bulunuyor.

Polisler gazı kesti

Sakin bir gece geçiren polisler genellikle araç içinde uyurken, bir grup sivil polis de Dolmabahçe Sarayı önünde dinleniyor. Eylemci sloganlarına diğer gecelerin aksine biber gazı ile yanıt verilmezken bölgede taşkınlık yaşanmıyor.

dsc03515.jpg
Dolmabahçe Sarayı duvarı boyunca yolun her iki tarafındaki kaldırımlarda tek bir taş bulunmuyor. Barikatlarda kullanılmaması için polis gözetiminde kaldırım taşlarının tamamının söküldüğünü öğreniyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinin önünde ise polis araçları ile örülen duvarla nöbet tutuluyor. Belediye işçileri ise saatler gece yarısın geçmesine rağmen zarar gören bariyerleri onarıyor.

dsc03537.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir