Dolu ve sağanak kiraz ihracatını olumsuz etkiledi

Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Denizli, kirazlardaki çatlamalar ürün kalitesini düşürdüğini ve ihracat yapamadıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİLECİK  - Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, dolu ve sağanak kiraz ihracatını olumsuz etkiledi.   

Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli yaptığı açıklamada, ilçenin yüksek kesimlerdeki köylerde kiraz toplama işleminin devam ettiğini söyledi. 

Bu sezon kiraz üreticisinin soğuk, dolu ve sağanaktan dolayı zarar gördüğünü anlatan Denizli, "Kirazlardaki çatlamalar ürün kalitesini, meyve oranını düşürdü ve ihracat yapamadık. Bu yıl kirazlarımızı açık pazara gelen alıcılar vasıtasıyla değerlendirdik. Kirazlarda zararımız oldu ama vişnelerde verimler epey yüksek. İnşallah kirazlardaki zararımızı vişnelerden kurtarırız. Ovada kiraz toplama işlemi bitti ama yüksek kesimlerde yeni başlıyor. Kirazları, İstanbul, Eskişehir, Bursa ve bölge illerden gelen alıcılar vasıtasıyla değerlendiriyoruz" dedi. 

İlçeye bağlı Sarıhacılar Köyü Muhtarı Ahmet Özcan ise kiraz sezonu başladığında günlük 15 işçinin kiraz bahçelerinde çalıştığını ancak bu yıl hava şartlarından dolayı işçi gelmediğini belirterek, kirazları kendileri toplamalarına rağmen kendi yevmiyelerini zor çıkardıklarını kaydetti. 

Kiraz üreticisi İdris Akgül de ihracat olmadığından iç piyasaya ürünlerini verdiklerini ve fiyatların çok düşük olduğunu bildirdi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir