Domateste fiyat düşmedi

Alanya Sebze Meyve Toptancı Hali'nde dün kilosu 3-4 liradan satılan domates, bugün 3,5-4 liradan işlem gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALANYA - Domates fiyatlarında beklenen düşüş gerçekleşmedi. Alanya Sebze Meyve Toptancı Hali'nde dün kilosu 3-4 liradan satılan domates, bugün 3,5-4 liradan işlem gördü.

Alanya Sebze Meyve Toptancı Hali Müdürü Halit Parlayüksel, dün kilosu 3-4 liradan satılan domatesin fiyatında bugün önemli miktarda düşüş beklediklerini ancak bu beklentinin gerçekleşmediğini söyledi. Alanya Hali'ne gelen domates miktarının çok düşük olduğunu dile getiren Parlayüksel, bu durumun, seralardaki ürünlerin halen tam olgunlaşmadığını ortaya koyduğunu, bu nedenle pahalılığın 3 veya 4 gün süreceğini, daha sonra normale dönüp, birkaç hafta içinde de hızla düşüşe geçeceğini kaydetti.

Parlayüksel, domatesin ihraç ediliyor olmasının iç pazarı etkilediğini de ifade etti.

Hale 200 ton domates geldi

Alanya'da bulunan 4 toptancı halinde bugün öğleye kadar işlem gören domates miktarının 200 ton olduğu bildirildi. Alanya ve beldelerinde 4 toptancı hali bulunduğunu anlatan Hal Müdürü Parlayüksel, buralarda gerçekleşen bu miktarın çok düşük olduğunu belirterek, geçen yıl bu tarihte günde en az 800 ton domatesin işlem gördüğünü dile getirdi. Parlayüksel, "Ürün miktarı geçen yılın aynı dönemine oranla dörtte bir azaldı. Bunun da fiyatlara bu şekilde yansıması normal. En geç bir iki hafta içerisinde ürün miktarı artacak ve fiyat da buna paralel olarak azalacaktır" dedi.

Hal komisyoncuları da domates fiyatlarının bu yıl rekor kırdığını ifade ederek, yazın sıcak geçmesinin yanı sıra hastalık ve tarımsal zararlıların da ürün azalmasına neden olduğunu, bunun da fiyatlara yansıdığını anlattılar.

Alanya'daki manavlarda domates kilosu 5 ile 6,5 lira arasında satılıyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir