Dördüncü: IMF anlaşmasının dövize ve kredi faiz oranlarına etkisi olur

Sabancı CEO'su Dördüncü, Başbakanın IMF anlaşmasına yönelik açıklamalarına dair soruları yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, IMF ile bir anlaşma yapılması durumunda, bunun dövize ve kredilerin faiz oranlarına etkisi olacağını öne sürdü.

Dördüncü, karbon saydamlık projesine ilişkin olarak düzenlenen bir toplantı sonrasında gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF anlaşmasına yönelik açıklamalarına dair sorularını yanıtladı.

Hükümetin birşey yapıyorsa doğru yaptığını ifade eden Dördüncü, "Dövize etkisi olur diye düşünüyorum. Kredilerin faiz oranlarına etkisi olur ama bir bakmak lazım" dedi.

"Senaryonuzu IMF anlaşmasına göre mi yaptınız" sorusuna ise Dördüncü, "Hayır... Revize edersek bilmiyorum, nasıl revize edebileceğimizi göreceğiz. Biz planlarımızı böyle bir takım şeylerle beraber yapmıyoruz, planlarımızda çok fazla değişiklik olmaz" karşılığını verdi.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de "Hayırlısı... Bence çok iyi bir zamanlama. Sayın Başbakanın söylediklerinden bu konuda bir ilerleme var. Eminim ki, iyi bir şekilde anlaşma yapılır" diye konuştu.