DORinsight, Vezire Alp ile devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - 2010 yılında Hitay Yatırım Holding bünyesinde faaliyetine başlayan, Türkiye’nin ilk ve en büyük online araştırma şirketi DORinsight, yeni genel müdürü Vezire Alp ile yoluna devam ediyor.
 
Vezire Alp, ABD’deki Beloit College’dan 1996 yılında mezun oldu. Akabinde, ABD’de New York PACE Üniversitesi Lubin School of Business’ta MBA eğitimini tamamladı. Araştırma sektöründe çalışmaya henüz üniversitede okurken, Belmark Associates Araştırma Şirketi’nde başladı. Okuldan mezun olduktan sonra yine ABD’de Custom Research Inc. araştırma şirketinde proje yöneticisi olarak iş hayatına başladı.

6 yıl ABD’de tüketici araştırmaları sektöründe çalışan Alp, 2000 yılında Türkiye’ye döndü ve Ülker Grubu’nun tüketici araştırmaları departmanını kurdu. 10 yıl boyunca Ülker grubunun tüm ürün grupları için yaklaşık 200 farklı markanın altındaki 1.800’e yakın ürünün kantitatif ve kalitatif araştırma projelerini yönetti.

2011 yılında Synovate araştırma şirketinde çalışırken kalitatif ve dijital araştırma projelerini yöneten Alp, son olarak Eczacıbaşı’nda pazar araştırma danışmanı olarak çalıştı. Pazar araştırmaları, stratejik segmentasyon çalışmaları, müşteri memnuniyeti / sadakati testleri, tat testleri, reklam testleri, ev kullanımı testleri gibi birçok alanda engin tecrübeye sahip olan Vezire Alp, 3 Aralık 2012 tarihi itibarıyla Dorinsight’ta Genel Müdür olarak göreve başladı.

Evli ve iki çocuk annesi olan Alp, iyi derecede İngilizce bilmektedir.